Ελλάδα

Σεισμός κοντά στην Πάτρα – Ταρακούνησε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Φωκίδα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο σεισμός έγινε στις 00.09 και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ήταν 4,7 ρίχτερ ενώ το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο δίνει η δόνηση 5,1 ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού, ήταν 32 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάτρας και 16 χιλιόμετρα από το Αίγιο. Το εστιακό βάθος ήταν 4 χιλιόμετρα. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Φωκίδας.

geodinamiko

Δείτε στον παρακάτω χάρτη πού έγινε αισθητός ο σεισμός:

IntensityMap

20 λεπτά μετά τη δόνηση, ακολούθησε και δεύτερος δυνατός σεισμός, της τάξεως των 4,4 ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, με τους κατοίκους να περνούν μια ανήσυχη νύχτα, παρακολουθώντας την εξέλιξη του φαινομένου. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κτηνωδία στη Γαστούνη: Οδηγός αυτοκινήτου σταματάει μπροστά από σκυλί, το κοιτάει και το πατάει – Δείτε βίντεο
Οι πινακίδες του αυτοκινήτου δεν φαίνονται στο βίντεο γι' αυτό κάτοικοι της περιοχής απευθύνουν έκκληση μέσω social media σε όποιον αναγνωρίζει το όχημα να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές
γαστούνη σκυλί
7