Ελλάδα

Σεισμός στα Γιάννενα – Τρίζει συνέχεια η γη

Ανήσυχοι οι κάτοικοι στα Γιάννενα που νιώθουν συνεχώς τη γη να τρέμει κάτω από τα πόδια τους.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η νύχτα ξύπνησε μνήμες απ’ τον μεγάλο σεισμό, καθώς υπήρξαν δυο δονήσεις 3,4 και 3 Ρίχτερ αλλά και αρκετές ακόμη μικρότερες που έγιναν σχεδόν στο σύνολό τους αισθητές στην πόλη των Ιωαννίνων.
Όλες οι δονήσεις, όπως φαίνεται και στον χάρτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας προέρχονται από την περιοχή του ρήγματος που έδωσε και τον μεγάλο σεισμό.
Οι επιστήμονες που παρακολουθούν το φαινόμενο θυμίζουν ότι ο σεισμός “έσπασε” πολλά μικρά ρήγματα που βρίσκονται στην περιοχή και χαρακτηρίζουν φυσιολογική την εξέλιξη του φαινομένου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Από τον Βοτανικό στα Πετράλωνα: Το 2022 είχε ξεκολλήσει και κατεδαφιστεί κτίριο – Τώρα άλλο κατέρρευσε σα χάρτινος πύργος
Η υπόθεση έρχεται στο φως καθώς αποτελεί παρόμοια ιστορία με την κατάρρευση της πολυκατοικίας στα Πετράλωνα που σόκαρε το πανελλήνιο πριν λίγα 24ωρα
βοτανικός πολυκατοικία
Πετράλωνα: Νέα ερωτήματα για την κατάρρευση της πολυκατοικίας – «Ήμουν τυχερός που δεν πήγα εκείνη την ημέρα στην αποθήκη με τα εργαλεία μου που είχα εκεί»
Ο ενοικιαστής της αποθήκης λέει ότι είχε καταλάβει εδώ και μέρες πως κάτι δεν πήγαινε καλά και αναρωτιέται γιατί δεν σταμάτησαν οι εργασίες όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα σημάδια
Ενοικιαστής της πολυκατοικίας στα Πετράλωνα