Ελλάδα

Σεισμός στη Μεθώνη: «Είναι νωρίς να εκτιμήσουμε αν είναι η κύρια δόνηση» λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

«Η περιοχή έχει υψηλό σεισμικό δυναμικό» τονίζει σε ανάρτησή του - Γκανάς: «Είναι ένας τυπικός σεισμός για το νοτιοδυτικό τμήμα του ελληνικού τόξου»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Δυνατός επιφανειακός σεισμός πριν λίγα λεπτά μεγέθους 5.3 στο θαλάσσιο χώρο νότια της Πύλου. Έντονα αισθητός στην Πελοπόννησο, π.χ. στη Μεγαλόπολη αναφέρθηκε διάρκεια περίπου 10 δευτερολέπτων» έγραψε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, για τον σεισμό που έγινε νωρίτερα με επίκεντρο την Μεθώνη.

«Αισθητός ελαφρά και στην Αττική. Είναι νωρίς για να εκτιμήσουμε αν επρόκειτο για τον κύριο σεισμό ή όχι» τονίζει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τον σεισμό στη Μεθώνη.

«Η περιοχή έχει υψηλό σεισμικό δυναμικό. Ο πιο πρόσφατος μεγάλος σεισμός έγινε εκεί στις 14.2.2008 με μέγεθος 6.6» καταλήγει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος στην ανάρτησή του στο Facebook.

Γκανάς: Είναι ένας τυπικός σεισμός για το νοτιοδυτικό τμήμα του ελληνικού τόξου

«Ο σεισμός των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε απόψε κοντά στην Μεθώνη είναι ένας τυπικός σεισμός για το νοτιοδυτικό τμήμα του ελληνικού τόξου», ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο σεισμολόγος και διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Αθανάσιος Γκανάς.

Επίσης, τόνισε ότι «θα πρέπει να περιμένουμε έως τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας, ώστε να γνωρίζουμε, αν ο σεισμός που σημειώθηκε απόψε ήταν ο κύριος σεισμός, ή αν δεν έχει λήξει το φαινόμενο».

Όσον αφορά την σεισμική δόνηση, ο Αθανάσιος Γκανάς είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «πρόκειται για μία ισχυρή δόνηση, η οποία έγινε στον υποθαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Μεθώνης, σε βάθος εννέα χιλιομέτρων» και χαρακτήρισε ως «φυσιολογικό το γεγονός, ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ανεβάζουν ξανά ρολά τα καταστήματα της Pizza Fan - Επιστρέφουν οι 2.000 εργαζόμενοι, μέχρι τη Δευτέρα οι πληρωμές τους
Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να στελεχωθεί το τηλεφωνικό κέντρο για να λειτουργήσει και να συνδεθεί με όλα τα υποκαταστήματα - τα 109 υποκαταστήματα και franchise σε ολόκληρη τη χώρα
Pizza Fan: Ανεβάζουν ξανά ρολά τα καταστήματα – Επιστρέφουν οι 2.000 εργαζόμενοι, μέχρι τη Δευτέρα οι πληρωμές τους
5
Δολοφονία στις Σέρρες: «Αποκλείω να το έκανε ο γιος, το θύμα μου είχε πει ότι τον παρενοχλούν κάποιοι» λέει γειτόνισσα του πατέρα
«Ο γιος ήταν φοβισμένος, ήθελε να πάει στην αστυνομία, το θύμα όταν έπινε δημιουργούσε φασαρίες και χτυπούσε και τη γυναίκα του, έχουν περάσει δύσκολα», λέει γειτόνισσα του 68χρονου στο newsit.gr
Το θύμα και ο γιος του που κρίθηκε προφυλακιστέος