Ελλάδα

Σεισμός στη Θήβα 4,5 Ρίχτερ – Έγινε αισθητός και στην Αθήνα

Δυνατός σεισμός σημειώθηκε στις 9:18 το πρωί της Δευτέρας (7.10.2024) στη Θήβα. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αθήνα και προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη ανάλυση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το μέγεθος του σεισμού ήταν 4,5 Ρίχτερ και σημειώθηκε 4 χλμ νοτιοανατολικά της Θήβας.

Μάλιστα, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές της Αθήνας, όπως στη Μεταμόρφωση, στο Ίλιον και στο Μοσχάτο.

Σημειώνεται πως το εστιακό βάθος είναι στα 13,8 χλμ.

seismos athina

 

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μίλησε στο newsit.gr και σημείωσε πως το Ευρωμεσογειακό κέντρο δίνει τον σεισμό στα 4,8 Ρίχτερ.

«Ο σεισμός έγινε στις 9.19 τώρα το πρωί στην περιοχή της Θήβας και συγκεκριμένα 4 χιλιόμετρα νότια της πόλης. Το προκαταρκτικό μέγεθος που έχουμε αυτή τη στιγμή από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είναι 4,5 αλλά το Ευρωμεσογειακό κέντρο του Στρασβούργου μας δίνει 4,8» σημείωσε.

Τόνισε πως: «Ο σεισμός έγινε αισθητός σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και το μόνο που αναμένουμε είναι η τελική λύση που θα μας δώσει το Εθνικό Αστεροσκοπείο ώστε να δούμε πως μπορούμε να προχωρήσουμε στην αξιολόγηση».

Σημειώνεται πως λίγη ώρα αργότερα το Ευρωμεσογειακό αναθεώρησε το μέγεθος του σεισμού στα 4,5 Ρίχτερ. 

Νωρίτερα, σημειώθηκε ακόμα ένας σεισμός παρόμοιου μεγέθους ανατολικά της Κρήτης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Σινά Συμεών – «Έγιναν καλά βήματα»
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καλωσόρισε θερμά τον αρχιεπίσκοπο Συμεών με την ευχή να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες και να επιλυθούν τα ζητήματα που αφορούν στην Ιερά Μονή Σινά
Συνάντηση Ιερώνυμου - αρχιεπισκόπου Σινά
Ποινική δίωξη στους 37 συλληφθέντες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Από το 2018 μέχρι σήμερα, η ζημιά για ΕΕ και Ελληνικό Δημόσιο ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ευρώ
Ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία σε βάρος των συλληφθέντων για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις κατηγορίες της εγκληματικής...
Οι συλληφθέντες για τις παρανομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ οδηγούνται στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία 14