Ελλάδα

Σεισμός στη Θήβα – Άκης Τσελέντης: «Δεν έχουμε ενεργοποίηση μεγάλου ρήγματος»

Δεν ανησυχεί από τους σεισμούς που έχουν καταγραφεί σήμερα Πέμπτη (7.4.2022) στη Θήβα ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας και καθηγητής Σεισμολογίας, Άκης Τσελέντης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για τους σεισμούς στη Θήβα, ο Άκης Τσελέντης σημείωσε ότι «δεν έχουμε ενεργοποίηση κάποιου μεγάλου ρήγματος» και διευκρίνισε ότι αυτό που συμβαίνει τώρα στην περιοχή είναι η ενεργοποίηση ενός μικρού ρήγματος με δυο κλάδους.

Παράλληλα, τόνισε ότι η πόλη της Θήβας είναι μια αρχαία πόλη και πολλά κτίρια έχουν κτιστεί πάνω σε ερείπια.

Ο κ. Τσελέντης δήλωσε ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα επισκεφθεί τη Θήβα για να μιλήσει με τους τοπικούς φορείς αλλά σε κάθε περίπτωση ο ίδιος δεν ανησυχεί από την σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών που έχει δώσει σεισμούς μέχρι και 3,9 Ρίχτερ, όπως σήμερα λίγο πριν από τις 3 το απόγευμα.

Την ίδια ώρα, βρίσκεται σε επικοινωνία με τον δήμαρχο της πόλης, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος, μιλώντας στο newsit.gr, έκανε λόγο για τέσσερις σεισμούς άνω των 3,5 Ρίχτερ κάτω από την πόλη της Θήβας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο 89χρονος «πιστολέρο» είχε κάνει πρόβα τις ένοπλες επιθέσεις του σε ΕΦΚΑ και Εφετείο – «Αν ήθελα να σκοτώσω, μπορούσα να το κάνω έυκολα»
«Ήθελα να τουφεκίσω τους υπαλλήλους του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στο Στρασβούργο γιατί και εκεί με κορόιδευαν - Αγόρασα τα όπλα από Ρομά στο χωριό μου» ανέφερε ο 89χρονος - Αναλυτικά όσα είπε στους αστυνομικούς
Φωτογραφία ντοκουμέντο από τη σύλληψη του 89χρονου στην Πάτρα
«Βολές» του πρωτοδικείου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ΕΛΑΣ: «Από τον Οκτώβριο 2025 δεν υπήρχε κανένας αστυνομικός»
Η Πολιτεία δεν έχει έως σήμερα διαθέσει το ανάλογο προσωπικό για το Πολιτικό Τμήμα του Πρωτοδικείου, αφήνοντάς το να λειτουργεί με τεράστιο κενό ασφαλείας, ως ξέφραγο αμπέλι
Ο 89χρονος κατά την μεταφορά του στα δικαστήρια
«Του έλεγα να πάει σε γιατρό και μου έλεγε ότι βλέπει διαβόλους» λέει η κόρη του 89χρονου που πυροβόλησε μέσα σε ΕΦΚΑ και Εφετείο
«Δεν λες κάτι τέτοιο για αστείο, να πάρω ένα πιστόλι να πάω να πυροβολήσω κόσμο γιατί μου χρωστάει 100 ευρώ - Ο πατέρας μου είχε όπλα στο σπίτι και τα είχε δείξει στην κόρη μου» λέει η κόρη του ηλικιωμένου
Ο 89χρονος που πυροβόλησε σε ΕΦΚΑ και Εφετείο