Ελλάδα

Σεισμός στην Αθήνα – Παπαζάχος στο newsit.gr: Δύσκολο το επόμενο 48ωρο λόγω μετασεισμών

Δεν υπάρχει ακόμη εκτίμηση αν ο σεισμός που σημειώθηκε στις 14:13 το μεσημέρι της Παρασκευής (19.07.2019) στην Αθήνα ήταν ο κύριος. Λόγω μετασεισμών, το επόμενο 48ωρο θα είναι δύσκολο είπε στο newsit.gr ο Κώστας Παπαζάχος.

Πλούσια μετασεισμική ακολουθία αναμένουν οι σεισμολόγοι. Ο σεισμός στην Αθήνα, μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ προκάλεσε αναστάτωση και όπως είπε ο Κώστας Παπαζάχος, καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ, στο newsit.gr το επόμενο 48ωρο θα είναι δύσκολο.

[read4more]

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία εκτίμηση αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό, τόνισε ο κ. Παπαζάχος.

Όπως είπε, ο σεισμός της Παρασκευής στην Αθήνα προήλθε από την περιοχή δυτικά της Πάρνηθας, στην περιοχή του ρήγματος απ’ όπου προήλθε και ο σεισμός του 1999. «Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι το ρήγμα» τόνισε ο Κώστας Παπαζάχος.

«Αν είναι το ίδιο ρήγμα που έδωσε το σεισμό της Πάρνηθας αυτό θα είναι αισιόδοξο γιατί δεν μπορεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να δώσει ένα τέτοιο μεγάλο σεισμό», πρόσθεσε ο Κώστας Παπαζάχος.

Click4more: Νέος ισχυρός μετασεισμός 4,3 ρίχτερ έγινε στην Αθήνα

Κάλεσε τους πολίτες να παίρνουν τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας. «Αν στο σπίτι μας εντοπίσουμε προβλήματα να μην μείνουμε μέσα χωρίς την εκτίμηση μηχανικού», είπε και ζήτησε επίσης ψυχραιμία. «Πολύ μεγάλη προσοχή τις επόμενες ώρες στα fake news που είμαι σίγουρος ότι θα κυκλοφορήσουν για ενδεχόμενο μεγάλο σεισμό», κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στα δικαστήρια της Καλαμάτας ο ανιψιός του 68χρονου και η σύντροφός του
Δεν αποκλείεται τόσο ο ίδιος όσο και η σύντροφός του να δώσουν επιπλέον στοιχεία σχετικά με το σκηνικό της δολοφονίας αλλά και για το τηλεφώνημα που έκανε ο 33χρονος, μισή ώρα μετά το έγκλημα, στον εργοδότη του 22χρονου συνεργού στο έγκλημα
68χρονος 6
Λάρισα: «Eίμαστε άνθρωποι κι όχι μηχανές», λέει η ΠΟΕΔΗΝ για νέο κρούσμα χορήγησης λανθασμένης αγωγής σε ασθενή
Η ασθενής του νοσοκομείου Λάρισας δεν υπέστη καμία επιπλοκή στην υγεία της, καθώς το λάθος έγινε άμεσα αντιληπτό από τη νοσηλεύτρια που διέκοψε τη χορήγηση και ειδοποίησε αμέσως τον θεράποντα ιατρό
Νοσοκομείο Αττικόν 2
Τροχαίο δυστύχημα στην Αθηνών – Λαμίας με 2 νεκρούς: «Το ένα αυτοκίνητο ήταν μέσα στο άλλο» - Μάχη για να κρατηθούν στη ζωή οι 3 τραυματίες
Στο τροχαίο τραυματίστηκε ακόμη ένα άτομο ελαφρά - Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που προσωπικά αντικείμενα των επιβατών αλλά και καθίσματα των αυτοκινήτων εκτοξεύτηκαν 20 μέτρα μακριά από τα οχήματα
Τροχαίο στις Αφίδνες
13
Ο ΕΟΦ απαγορεύει σκεύασμα που στοχεύει στην απώλεια βάρους: «Περιέχει την ουσία σεμαγλουτίδη που δεν αναγράφεται στην ετικέτα»
«Η μη εγκεκριμένη παρουσία της σεμαγλουτίδης στο συγκεκριμένο σκεύασμα μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την υγεία του καταναλωτή», αναφέρει ο ΕΟΦ
Προϊόν