Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Σεισμός στην Αθήνα: Βίντεο που κόβει την ανάσα! Πολίτες έτρεχαν να σωθούν

σεισμός

Κόσμος βρισκόταν μέσα σε σούπερ μάρκετ στη Χανιά όταν έγινε ο σεισμός στην Αθήνα.
Σοκάρουν οι εικόνες από τις στιγμές τρόμου.
Κόσμος προσπαθούσε να βγει έξω και να αποφύγει τα αντικείμενα που έπεφταν από τα ράφια.
Συναγερμός και στο Πόρτο Ράφτη από βράχο που απειλεί να πέσει σε πολυσύχναστη παραλία.

«Δεν μπορούσαμε να ξεφύγουμε, είχαμε πέσει όλοι κάτω». Με αυτές τις λέξεις μια γυναίκα που βρισκόταν μέσα σε σούπερ μάρκετ στη Χασιά όταν την περασμένη Παρασκευή (19.07.2019) έγινε ο σεισμός των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ περιγράφει τις στιγμές τρόμου που έζησαν η ίδια και πολλοί άλλοι.

Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει τη στιγμή που ο σεισμός της περασμένης Παρασκευής μετατρέπει το σούπερ μάρκετ σε… βομβαρδισμένο τοπίο. Τα προϊόντα πέφτουν από τα ράφια στο πάτωμα, την ώρα που ο κόσμος, πανικόβλητος, προσπαθεί να βγεί από το μαγαζί αλλά δεν μπορεί να φύγει εύκολα!

Μια γυναίκα που καθόταν στο γραφείο της, προσπαθεί να μπει κάτω από άλλο γραφείο για να προστατευτεί. «Τρομακτικές στιγμές. Πανικοβλήθηκα πάρα πολύ η αλήθεια είναι» λέει ένας νεαρός άνδρας, ενώ μια γυναίκα περιγράφει πως «έψαχνα ένα χώρο να μπω μέσα. Φοβόμασταν ότι θα πέσει το ξύλινο αντικείμενο που είχε τα ποτά».

Στο βίντεο φαίνονται οι εργαζόμενοι αλλά και οι πελάτες του σούπερ μάρκετ που με τα χέρια στα κεφάλια τους, προσπαθούν να προστατευτούν από τα προϊόντα που πέφτουν από τα ράφια και να απομακρυνθούν.

«Ήταν τόσα πολλά τα προϊόντα κάτω που δεν μπορούσαμε να βγάλουμε τον κόσμο, να βγούμε εμείς» λέει εργαζόμενη στο σούπερ μάρκετ.

Σοκαριστική και η στιγμή που μια γυναίκα, πελάτης, τρέχει πανικόβλητη τη στιγμή που γίνεται ο σεισμός, ενώ από τα ράφια του διαδρόμου όπου βρισκόταν πέφτουν με μανία τα προϊόντα. Η γυναίκα τρέχει όσο πιο γρήγορα μπορεί αλλά τα προϊόντα πέφτουν πάνω της!

Δείτε το τρομακτικό video που έφερε στο φως ο Alpha

Ο σεισμός των 5,1 βαθμών προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε σπίτια στα Άνω Λιόσια και μόνο στο δήμο Φυλής έχουν καταγραφεί περισσότερα από 700 κτίρια με ρωγμές.

Εκτός από σπίτια, σοβαρές ζημιές προκάλεσε ο σεισμός και στο αστυνομικό τμήμα των Άνω Λιοσίων, σύμφωνα με το cityface.gr. Στον εξωτερικό χώρο του κρατητηρίου, ο τοίχος έχει υποστεί σοβαρότατες ζημιές, ενώ φωτογραφίες και από το εσωτερικό του αστυνομικού τμήματος δείχνουν τις ρωγμές στους τοίχους.

Δείτε εικόνες

Βράχος απειλεί να πέσει στα… κεφάλια τους

Όλα αυτά ενώ στο Πόρτο Ράφτη έχει σημάνει συναγερμός αφού στην παραλία “Πανόραμα”, δίπλα στο αυλάκι, μετά τον σεισμό, βράχος έχει αποκολληθεί και υπάρχει κίνδυνος να πέσει.

Για να μην υπάρξουν τραυματισμοί, κλήθηκε το Λιμενικό να αποκλείσει την περιοχή. Τοποθετήθηκαν κορδέλες στην παραλία, όπου καθημερινά πηγαίνει πολύς κόσμος για μπάνιο, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.

Με πληροφορίες και από cityface.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις