Ελλάδα

Σεισμός στην Εύβοια: «Αλλάζουν τα δεδομένα, δεν ξέρω τι θα ακολουθήσει», τονίζει ο Άκης Τσελέντης

Ανησυχία προκαλεί ο νέος σεισμός που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (29.11.2022) στη Νότια Εύβοια με τους σεισμολόγους να μην κρύβουν τον προβληματισμό τους.

Ο σεισμός είχε μέγεθος 5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ με τους κατοίκους της Νότιας Εύβοιας πετάχτηκαν για ακόμα μια φορά από τα σπίτια τους. Ο σεισμός σύμφωνα με όσα ανέφεραν evima.gr, πολίτες της περιοχής ήταν πολύ ισχυρός και είχε έντονη βοή. 

Μιλώντας στον evima.gr,ο σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Άκης Τσελέντης τόνισε μετά από αυτόν τον ισχυρό σεισμό τα δεδομένα αλλάζουν… «Δεν ξέρω αν θα ακολουθήσει μεγαλύτερος σεισμός, υπάρχει αυτή η πιθανότητα διότι μιλάμε για ένα άγνωστο ρήγμα. Ωστόσο αυτό που θα ήθελα να διευκρινίσω είναι πως και στο ενδεχόμενο μεγαλύτερου σεισμού, εκτιμώ πως θα είναι ένας σεισμός που θα τον αντέξουν τα κτήρια, δεν θα είναι καταστροφικός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι το πρωί της Τρίτης σημειώθηκε στην περιοχή σεισμός 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο κατάσκοπος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας συνελήφθη πριν προλάβει να στείλει νέες απόρρητες πληροφορίες στην Κίνα
Ο 50χρονος σμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας φέρεται να είχε στρατολογήσει κι άλλα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων - 4 συλλήψεις για κατασκοπεία και στη Γαλλία
Ο 50χρονος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος συνελήφθη για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας 20