Ελλάδα

Σεισμός στην Εύβοια: Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές λέει ο δήμαρχος Καρύστου – Κλειστά σχολεία σήμερα σε Κάρυστο και Κύμη – Αλιβέρι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο ρυθμό του Εγκέλαδου χορεύει από το πρωί η Εύβοια, καθώς οι κάτοικοι ξύπνησαν από τον ισχυρό σεισμό 4,7 της κλίμακας Ρίχτερ στις 6:32 το πρωί της Τρίτης (29.11) και έκτοτε έχει ακολουθήσει πλήθος σεισμών. Νωρίτερα, αποφασίστηκε τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά στην Καρύστο, ενώ έγινε γνωστό ότι ούτε τα σχολεία στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου θα ανοίξουν.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, εξαιτίας του σεισμού και των διαρκών μετασεισμών τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε Κάρυστο, Κύμη και Αλιβέρι στην Εύβοια.

Ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, μίλησε στο newsit.gr λέγοντας πως υπάρχουν μετασεισμοί αλλά και προσεισμοί, ενώ δεν έχουν αναφερθεί ζημιές: «Ο μεγάλος σεισμός 4,8 Ρίχτερ ήταν πάρα πολύ αισθητός αλλά είχαμε και προσεισμούς και έχουμε και μετασεισμούς. Για αυτό και έκλεισα τα σχολεία σε όλο το δήμο Καρύστου για προληπτικούς λόγους. Έως τώρα δεν έχει αναφερθεί κάτι από θέμα ζημιών αλλά είναι ακόμη πρωί. Είμαστε σε επικοινωνία με τους επιστήμονες. Το αντιμετωπίζουμε χωρίς να δημιουργούμε πανικό».

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό πως στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου τα σχολεία δεν θα ανοίξουν με απόφαση του δημάρχου Θανάση Μπουραντά. 

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο και προς το παρόν δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα ότι ο πρώτος σεισμός ήταν ο κύριος.

Σημειώνεται πως από το πρωί έχουν ακολουθήσει μετασεισμοί ακόμα και πάνω από 4 Ρίχτερ.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Άστατος με σποραδικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας στους 32 βαθμούς – Βοριάδες έως 7 μποφόρ
Η θερμοκρασία σε Μακεδονία και Θράκη από 12 έως 27-29 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 15 έως 29-31, στην Ήπειρο από 15 έως 27-29 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα από 16 έως 29-31 βαθμούς, στα Επτάνησα, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και Κρήτη από 17 έως 28-30 βαθμούς
καιρός
Εμπλοκή του βαρυποινίτη Αλκέτ Ριζάι στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς στην Ανάβυσσο - Τι «έδειξαν» κάμερες ασφαλείας
Πλάνα φέρονται να δείχνουν τον Αλκέτ Ριζάι στο beach bar να βάζει δυνατά μουσική και να βγάζει όπλο έπειτα από παρατηρήσεις πελατών και του προσωπικού
Αλκέτ Ριζάι 5