Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Σεισμός στην Εύβοια, Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Δεν ξέρουμε αν τα 4,8R ήταν ο κύριος

Σεισμός στην Εύβοια, Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Δεν ξέρουμε αν τα 4,8R ήταν ο κύριος

Σε σημείο… έκπληξη φαίνεται ότι έγινε ο σεισμός που ταρακούνησε το πρωί της Τρίτης (29.11.2022) την Εύβοια και την Αττική.

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,8 Ρίχτερ, όπως δήλωσαν στο newsit.gr, τόσο ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας όσο και ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Ο δεύτερος τόνισε πως δεν είναι ακόμη σαφές αν ο σεισμός που έγινε στις 06:32 το πρωί ήταν ο κύριος σεισμός. Η μετασεισμική ακολουθία, πάντως, είναι έντονη και ήδη έχουν γίνει αρκετές δονήσεις

«Μετασεισμοί έχουν γίνει ήδη και θα γίνουν κι άλλοι. Δεν είμαστε ακόμη βέβαιοι ότι ο 4,8 ήταν ο κύριος σεισμός», επεσήμανε μιλώντας στο newsit.gr ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος. Όπως πρόσθεσε «έγινε μετασεισμός 4,3 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή, δηλαδή βορειοανατολικά από τα Νέα Στύρα. Είναι μετασεισμός του σεισμού που έγινε στις 6:30 το πρωί. Είναι μία πρώτη ένδειξη εκτόνωσης, ωστόσο δεν είμαστε ακόμη βέβαιοι ότι ο 4,8 ήταν ο κύριος σεισμός, αυτό δεν μπορούμε να το πούμε ακόμα».

Και ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος εμφανίστηκε επιφυλακτικός. «Χρειάζεται πολλή προσοχή και αξιολόγηση, η οποία θα λάβει υπόψιν της το γεγονός ότι από τον Οκτώβριο έχει ξεκινήσει η σεισμική δραστηριότητα στη συγκεκριμένη περιοχή με μικρότερα μεγέθη, αλλά πρέπει να κάνουμε αξιολόγηση με όλα τα δεδομένα από τον Οκτώβριο μέχρι τη στιγμή που μιλάμε».

Όσον αφορά τους μετασεισμούς ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι «θα γίνουν και άλλοι και έχουν γίνει ήδη με μέγεθος 3,2, 2,2 της κλίμακας Ρίχτερ».

Για την ώρα, πάντως, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις