Ελλάδα

Σεισμός στην Κω: Οι εικόνες της καταστροφής [pics, vids]

Είναι οι εικόνες της καταστροφής, οι εικόνες της αγωνίας των πρώτων λεπτών μετά τον φονικό σεισμό που "χτύπησε" στα Δωδεκάνησα τα ξημερώματα της Παρασκευής (21.07.2017) και στέρησε τη ζωή σε δυο ανθρώπους. Είναι οι εικόνες της καταστροφής από τα 6,4 Ρίχτερ στην Κω.

Στα μαγαζιά, μπουκάλια κι άλλα προϊόντα έχουν πέσει στο πάτωμα. Στους δρόμους κόσμος προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί. Πέτρες και συντρίμμια παντού, τα πεζοδρόμια έχουν “ανοίξει”, καρέκλες και τραπέζια από τις καφετέριες στο κέντρο έχουν παρασυρθεί από μεγάλα κομμάτια σοβάδων που έπεσαν.

Από τους τοίχους που κατέρρευσαν, αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν. Το ιερό του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Νικολάου, κατέρρευσε επίσης. Το ίδιο και η εξωτερική διακοσμητικό κολώνα στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής στην πόλη της Κω. Ζημιές έχει υποστεί και το τέμενος στην πλατεία Ελευθερίας, τμήμα της Καμάρας στα μπαράκια καθώς επίσης και τμήμα του παλαιού τείχους στην αρχαία αγορά μπροστά από το νοσοκομείο.

Δείτε φωτογραφίες και video από την Κω 

Φωτογραφίες – Video: aegeanews.gr, Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνεχόμενες αναβολές στην υπόθεση της μαζικής δηλητηρίασης σε κέντρο πρόνοιας στη Λέσβο - Ένας 60χρονος ΑμεΑ είχε πεθάνει από μολυσμένο φαγητό
Αγανακτισμένοι είναι οι συγγενείς του άτυχου 60χρονου που πέθανε από μολυσμένο φαγητό και νερό το 2021 - «Δεν μας ενημέρωσαν, θέλουμε να δικαιωθεί» λέει η οικογένειά του
Γηροκομείο 1
Επιχειρηματίας κατήγγειλε αστυνομικούς για ξυλοδαρμό στη Μύκονο: Τον πέρασαν για τοξικομανή – «Μου χτύπησαν το κεφάλι πάνω στην πόρτα»
«Ο ένας με τραβούσε, μου είχε πιάσει το πόδι κάτω από το κάθισμα, και με τραβούσε με βία και με χτύπαγε από εδώ και από εκεί» λέει το 45χρονο θύμα
Μελανιές στο σώμα του 45χρονου επιχειρηματία 2