Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Σεισμός στην Κύμη – Παπαζάχος: «Δεν έχει κάποιο φοβερό ενδιαφέρον προς το παρόν»

Σεισμός στην Κύμη – Παπαζάχος: «Δεν έχει κάποιο φοβερό ενδιαφέρον προς το παρόν»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Δεν είναι κάτι σημαντικό. Είναι ένας σεισμός μεταξύ Εύβοιας και Σκύρου που είναι αρκετά μακριά από τις ακτές» είπε στο newsit.gr ο καθηγητής Γεωφυσικής Κώστας Παπαζάχος, αναφερόμενος στο σεισμό που έγινε στις 16.14 το απόγευμα, 24 χιλιόμετρα από την Κύμη και ταρακούνησε μέχρι και την Αθήνα αλλά και άλλες περιοχές.

Ο Κώστας Παπαζάχος επισημαίνει ότι «δεν υπάρχει περιοχή στον ελληνικό χώρο που να μην είναι σεισμογενής και να μην έχει ρήγματα. Δεν είναι μια περιοχή εξωφρενικής σεισμικότητας. Είναι μεταξύ Εύβοιας και προς το Βόρειο Αιγαίο. Και πρόσφατα είχε μια σειρά από σεισμούς στην ευρύτερη περιοχή, πιο νότια. Τώρα είμαστε πιο βόρεια, σε ένα άλλο κομμάτι».

Ο κύριος Παπαζάχος, προσθέτει ότι «είναι ένα σεισμός που είναι αρκετά μακριά από τις ακτές, δεν έχει κάποιο φοβερό ενδιαφέρον προς το παρόν».

Μιλώντας στο newsit.gr ο σεισμολόγος αναφέρει «θα δούμε πως θα εξελιχθεί η ακολουθία το επόμενο διάστημα. Είναι από τους σεισμούς που πιθανώς στον ελληνικό χώρο είναι συνήθεις. Δεν είναι μια περιοχή με ένα φοβερό ιστορικό μεγάλων σεισμών ούτε κάποια περιοχή με ιδιαίτερο ιστορικό υψηλής σεισμικότητας».

Ωστόσο ο κύριος Παπαζάχος λέει στο newsit.gr ότι «αυτό δεν σημαίνει τίποτα για τον ελληνικό χώρο, σεισμός μπορεί να γίνει οπουδήποτε. Είναι κάτι που μόλις έχει ξεκινήσει, από μόνος του αυτός ο σεισμός δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο».

Πάντως ο Κώστας Παπαζάχος επισημαίνει ότι «4,5 και κύριος σεισμός, δεν ισχύει τέτοια έννοια. Δεν είναι κάνας μεγάλος σεισμός. Είναι ένας σεισμός που είναι συνηθισμένη σεισμική δραστηριότητα του ελληνικού χώρου. Σίγουρα μπορεί να υπάρξουν κι άλλοι σεισμοί, ακόμα και ισχυρότεροι. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε το οτιδήποτε αυτή την στιγμή».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις