Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Σεισμός στην Λέσβο: «Ξαναχτύπησε» το ρήγμα του 2017 – Τι λένε οι σεισμολόγοι

Σεισμός στην Λέσβο: «Ξαναχτύπησε» το ρήγμα του 2017 – Τι λένε οι σεισμολόγοι

Στο ρυθμό των ρίχτερ κινείται τις τελευταίες ώρες η Λέσβος, καθώς πέντε σεισμοί σε διάρκεια μικρότερη της μίας ώρας έχουν προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους, ενώ οι σεισμολόγοι που παρακολουθούν το φαινόμενο, με τις έως τώρα εκτιμήσεις τους να αναφέρουν ότι πρόκειται για μετασεισμούς οι οποίοι ήρθαν μετά από διάστημα περίπου 3,5 ετών.

Η πρώτη επίσκεψη του Εγκέλαδου ήταν στις 07:03 σήμερα το πρωί, όταν σημειώθηκε σεισμός της τάξεως των 3,9 Ρίχτερ. Περίπου 17 λεπτά αργότερα ακολούθησε άλλη μια δόνηση των 2,8 Ρίχτερ, ενώ στις 07:45 οι σεισμογράφοι κατέγραψαν και την ισχυρότερη με μέγεθος 4,9 Ρίχτερ. Δύο λεπτά αργότερα η γη άρχισε να τρέμει και πάλι με 4,8 Ρίχτερ, ενώ στις 08:00 σεισμός 4,5 Ρίχτερ αναστάτωσε και πάλι τους κατοίκους.

Το φαινόμενο αμέσως μπήκε στο μικροσκόπιο των σεισμολόγων οι οποίοι αναλύουν συνεχώς τα δεδομένα που προκύπτουν από την περιοχή. Μιλώντας στο newsit.gr o καθηγητής Διαχείρισης Καταστροφών του Πανεπιστημίου Αθηνών και επικεφαλής του ΟΑΣΠ τόνισε ότι παρακολουθούν την εξέλιξη, ωστόσο προς το παρόν δεν δείχνει να είναι κάτι το ανησυχητικό. “ Πρόκειται για δονήσεις που σημειώθηκαν στα νότια παράλια της Λέσβου και αποτελούν τη συνέχεια του σεισμού των 6,6 Ρίχτερ του 2017, καθώς βρίσκονται στο ίδιο τεκτονικό χώρο. Είναι καθυστερημένοι συνοδοί μετασεισμοί. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινόμενου, ωστόσο δεν νομίζω ότι είναι κάτι το ανησυχητικό”.

Μέχρι στιγμής στο νησί της Λέσβου δεν έχουν αναφερθεί κάποιες ζημιές, ενώ ούτε το πυροσβεστικό σώμα ειδοποιήθηκε για τον απεγκλωβισμό κάποιου ατόμου. 

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης

 


 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις