Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Σεισμός στην… Νιγρίτα τελικά – “Αλαλούμ” με τις εκτιμήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου [pics]

Σεισμός στην… Νιγρίτα τελικά – “Αλαλούμ” με τις εκτιμήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου [pics]

Τελικά… στην Νιγρίτα το επίκεντρο του σεισμού στην Βόρεια Ελλάδα.
“Αλαλούμ” στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο που άλλαζε συνεχώς το επίκεντρο.
3,7 Ρίχτερ “ταρακούνησαν” για τα καλά τους κατοίκους.

Ο σεισμός που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (29.07.2019) φαίνεται πως ταρακούνησε όχι μόνο την Βόρεια Ελλάδα αλλά και… το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Κι αυτό γιατί μετά την εκδήλωση του σεισμού, επικράτησε ένα… αλαλούμ για το που ήταν το επίκεντρο. Η πρώτη εκτίμηση λοιπόν έκανε λόγο για την Ορμυλία Χαλκιδικής, εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα και 3,5 Ρίχτερ.

Ωστόσο μετά από λίγο φαίνεται πως η εκτίμηση άλλαξε, και το επίκεντρο… μετακόμισε. Πήγε λοιπόν ανοιχτά της Χαλκιδικής, με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα και 3,3 Ρίχτερ.

Μάλλον όμως τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Γιατί λίγη ώρα μετά το επίκεντρο του σεισμού πήρε το δισάκι του και… δωσ’ του δρόμο για την Νιγρίτα. Το εστιακό βάθος έγινε 10,7 χιλιόμετρα και τα Ρίχτερ “φούντωσαν” φτάνοντας τα 3,7.

Και μπορεί η αλλαγή εκτίμησης εστιακού βάθους να μην γίνεται πρώτη φορά, ωστόσο είναι σίγουρα περίεργο το να μετατοπίζεται σχεδόν 150 χιλιόμετρα μακρυά, και μετά άλλα 200 (στο περίπου).

Να σημειωθεί πως δεν πρόκειται για διαφορετικούς σεισμούς, άρα για διαφορετικά επίκεντρα, μιας και κάθε φορά που το Γεωδυναμικό αναθεωρούσε την εκτίμησή του ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΤΑΝ η κουκιδίτσα που έδειχνε το προηγούμενο επίκεντρο, δηλαδή την προηγούμενη εκτίμηση.

Επίκεντρο λοιπόν η Νιγρίτα… μέχρι νεοτέρας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις