Ελλάδα

Σεισμός στην Βόρεια Εύβοια: 4,5 Ρίχτερ τα ξημερώματα και μπαράζ μετασεισμών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με μπαράζ σεισμών «ξύπνησε» η Βόρεια Εύβοια, καθώς στις 5:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου (13.4.2024) σημειώθηκε ισχυρή δόνηση 4,5 Ρίχτερ και στη συνέχεια ακολούθησε μπαράζ μετασεισμών. 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός στη Βόρεια Εύβοια καταγράφηκε στις 05:23, με επίκεντρο δύο χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Βασιλικών Ιστιαίας.

Το εστιακό βάθος ήταν 14,8 χλμ. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αθήνα. 

Ακολούθησαν τουλάχιστον 8 μετασεισμοί στην περιοχή, με τους ισχυρότερους να είναι 3,9 και 3,8 Ρίχτερ στις 6:36 και 6:14 αντίστοιχα.

seismos evoia

Σημειώνεται πριν από τη δόνηση των 4,5 Ρίχτερ στην περιοχή καταγράφηκαν αρκετές μικρότερες δονήσεις. 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί ζημιές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
2.480 τα στρέμματα που έγιναν στάχτη από την μεγάλη πυρκαγιά στη Σίβηρη Χαλκιδικής - Τα 1.388 ήταν δασική έκταση
Το 56% της συνολικής καμένης έκτασης αντιστοιχεί σε δάσος, ενώ περίπου 1.092 στρέμματα, δηλαδή το υπόλοιπο 44%, αφορούν κυρίως χορτολιβαδικές και θαμνώδεις εκτάσεις
χαλκιδικη