Ελλάδα

Σεισμός: Συνεχείς δονήσεις σε Σκύρο και Αλόννησο

Ο Σεισμός των 5 Ρίχτερ που συγκλόνισε τα ξημερώματα τις Σποράδες και έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Σκύρο και Αλόννησο, αλλά ακόμη και στην Αττική ευτυχώς δεν προκάλεσε θύματα ή ζημιές.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σκύρου ο Σεισμός προκάλεσε ανησυχία, ωστόσο δεν υπήρξαν προβλήματα. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στην Αλόννησο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Μετά από την πρώτη ισχυρή δόνηση στην περιοχή έχουν γίνει κι άλλες μικρότερου μεγέθους δονήσεις με τελευταία στα 2,6 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τους επιχτήμονες οι τρεις σχεδόν διαδοχικές δονήσεις που ακολούθησαν μετά τον Σεισμό των 5 Ρίχτερ είναι δηλωτικές της εκτόνωσης του φαινομένου.

Ο δήμαρχος Σκύρου Μιχάλης Χατζηγιαννάκης ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ πως ο Σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός, αλλά δεν είχε μεγάλη διάρκεια. Δεν φαίνεται, ωστόσο, να υπάρχουν ζημιές και κυρίως όπως διαβεβαίωσε δεν υπάρχουν θύματα. Υπήρξαν κάτοικοι που βγήκαν από τα σπίτια τους αλλά σύντομα τα πνεύματα ηρέμησαν.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά με το πρώτο φως της ημέρας θα γίνουν νέες έρευνες και αυτοψίες, ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία για δημιουργία προβλημάτων ακόμη και σε παλιά κτήρια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θρίλερ στο Παγκράτι: Νεκρός άνδρας σε διαμέρισμα τυλιγμένος με σεντόνι, έχει προσαχθεί ο αδερφός του – «Τον κατέσφαξε»
Η Άμεση Δράση ειδοποιήθηκε για έντονη δυσοσμία που προερχόταν από το συγκεκριμένο διαμέρισμα - Τα δυο αδέρφια σύμφωνα με πληροφορίες ήταν πρώην αστυνομικοί και αντιμετώπιζαν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα
Παγκράτι
22
Οδηγός ταξί απείλησε τέσσερις 17χρονους γιατί αρνήθηκαν να πληρώσουν διπλάσιο κόμιστρο – Βίντεο ντοκουμέντο
Για μία κούρσα από τα ΚΤΕΛ Κηφισού έως το λιμάνι του Πειραιά που κυμαίνεται από 11 έως 17 ευρώ, ο οδηγός ταξί τους ζήτησε αρχικά 40 ευρώ και στη συνέχεια 80 ευρώ γιατί είχε... κίνηση
Ταξί
41