Ελλάδα

Σεισμός ταρακούνησε την Αττική – Ευθύμιος Λέκκας: Είχε επίκεντρο τον Κηφισό ποταμό

Στον Κηφισό ποταμό είναι το επίκεντρο του σεισμού 3,7 ρίχτερ που ταρακούνησε την Αττική λίγο μετά τις 20.30 το βράδυ της Κυριακής, όπως είπε στο newsit.gr ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι έγινε και στην Κρήτη έναν μικρότερος σεισμός με μέγεθος 3,3 ρίχτερ αλλά δεν έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί έγινε στο Κρητικό πέλαγος ενώ οι δύο σεισμοί δεν έχουν σχέση μεταξύ τους.

«Μικροί σεισμοί είναι αυτοί, δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη σημασία. Αν ξεπεράσουμε τα 4 θα αρχίζαμε να το κοιτάμε. Θα δούμε αν θα υπάρχει συνέχεια γιατί μπορεί να είναι ένα μεμονωμένο γεγονός» είπε ο κύριος Λέκκας.

Ο σεισμός έγινε στις 20.32 το βράδυ της Κυριακής και σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Το επίκεντρο είναι 42 χιλιόμετρα από το Περιστέρι και 10 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα.

Δείτε στον παρακάτω χάρτη, τις περιοχές στις οποίες έγινε αισθητός ο σεισμος:

xartis

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ τέσσερα λεπτά αργότερα σημειώθηκε και δεύτερη δόνηση μεγέθους 2,7 Ρίχτερ με το επίκεντρο να προσδιορίζεται στα 7 χιλιόμετρα ανατολικά, βορειοανατολικά της Θήβας.

Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Οι «έξυπνες» κάμερες έχουν καταγράψει πάνω από 10.000 παραβιάσεις κόκκινου – Έρχονται τα πρώτα «ραβασάκια»
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου προανήγγειλε ότι από τα μέσα Ιανουαρίου το σύστημα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία, ώστε να βεβαιώνονται κλήσεις
Οι «έξυπνες» κάμερες έχουν καταγράψει πάνω από 10.000 παραβιάσεις κόκκινου – Έρχονται τα πρώτα «ραβασάκια» 5
Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου: Στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο 60χρονος γιος της χήρας του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ
Ο 60χρονος σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, φέρεται να χορήγησε ηρεμιστικά χάπια στην υπερήλικη μητέρα του, να τη σκότωσε προκαλώντας της ασφυξία και ακολούθως να εβαλε φωτιά στο διαμέρισμα
Δολοφονία της 87χρονης Ελένης Παπαδοπούλου
Η μοιραία παράκαμψη κόστισε τη ζωή του άνδρα που παρασύρθηκε από τρένο στα Άνω Λιόσια - Σημαντικές καθυστερήσεις στα δρομολόγια
Η επιλογή του άνδρα να διασχίσει τις ράγες κατέληξε σε τραγωδία - Για την εξυπηρέτηση των επιβατών του προαστιακού έχουν δρομολογηθεί λεωφορεία
Αίματα