Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Σεισμός ταρακούνησε την Αττική – Ευθύμιος Λέκκας: Είχε επίκεντρο τον Κηφισό ποταμό

Σεισμός ταρακούνησε την Αττική – Ευθύμιος Λέκκας: Είχε επίκεντρο τον Κηφισό ποταμό

Στον Κηφισό ποταμό είναι το επίκεντρο του σεισμού 3,7 ρίχτερ που ταρακούνησε την Αττική λίγο μετά τις 20.30 το βράδυ της Κυριακής, όπως είπε στο newsit.gr ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι έγινε και στην Κρήτη έναν μικρότερος σεισμός με μέγεθος 3,3 ρίχτερ αλλά δεν έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί έγινε στο Κρητικό πέλαγος ενώ οι δύο σεισμοί δεν έχουν σχέση μεταξύ τους.

«Μικροί σεισμοί είναι αυτοί, δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη σημασία. Αν ξεπεράσουμε τα 4 θα αρχίζαμε να το κοιτάμε. Θα δούμε αν θα υπάρχει συνέχεια γιατί μπορεί να είναι ένα μεμονωμένο γεγονός» είπε ο κύριος Λέκκας.

Ο σεισμός έγινε στις 20.32 το βράδυ της Κυριακής και σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Το επίκεντρο είναι 42 χιλιόμετρα από το Περιστέρι και 10 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα.

Δείτε στον παρακάτω χάρτη, τις περιοχές στις οποίες έγινε αισθητός ο σεισμος:

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ τέσσερα λεπτά αργότερα σημειώθηκε και δεύτερη δόνηση μεγέθους 2,7 Ρίχτερ με το επίκεντρο να προσδιορίζεται στα 7 χιλιόμετρα ανατολικά, βορειοανατολικά της Θήβας.

Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις