Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Σεισμός τώρα: Δείτε live τη σεισμική δραστηριότητα

Σεισμός τώρα: Δείτε live τη σεισμική δραστηριότητα

Ταρακουνήθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου (19.11.2016) οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς. Ο σεισμός των 4,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη 01:22 τα ξημερώματα δεν προκαλεί ανησυχία στους σεισμολόγους. Δείτε live τι καταγράφουν οι σεισμογράφοι.

Ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Σταθμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) κατέγραψε το σεισμό τα 4,7R. Ο σεισμός είχε επίκεντρο βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης, κοντά στην πόλη του Κιλκίς.

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός και για τον λόγο αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Πέλλα και αλλού, σε αρκετά μεγάλη ακτίνα από το επίκεντρό του.

Εδώ μπορείτε να βλέπετε τι καταγράφει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο για σεισμό.

Δείτε εδώ live τι καταγράφει για τον σεισμό η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USGS).

Εδώ μπορείτε να βλέπετε τι καταγράφουν οι σεισμογράφοι του Ευρωμεσογειακού για τους μεγάλους σεισμούς σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για μια περιοχή, όπου από τις 10 Νοεμβρίου βρίσκεται σε εξέλιξη μια σεισμική ακολουθία, με σεισμούς που γίνονται αισθητοί για γεωλογικούς λόγους. Η περιοχή, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, δεν είναι γνωστή για μεγάλα ρήγματα.

Δείτε εδώ τι καταγράφει το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης της Κύπρου.

Κάθε σεισμός LIVE από την αντίστοιχη υπηρεσία που καταγράφει κατά τόπους σε real time τη σεισμική δραστηριότητα. Δείτε εδώ τους πιο φονικούς σεισμούς που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα.

Δείτε εδώ τους σεισμούς άνω των 3 Ρίχτερ που έχουν καταγραφεί από την 1η Ιανουαρίου 2016.

Δείτε εδώ όλους τους σεισμούς και μετασεισμούς που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε