Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Σεισμός τώρα: Η… live ενημέρωση του Ευθύμη Λέκκα

σεισμός
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Ο σεισμός που “χτύπησε” την Αττική το βράδυ της Δευτέρας, 15.01.2018, ανησύχησε εκατομμύρια κατοίκους στην πρωτεύουσα. Τι ανέφερε στο Twitter ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας.

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στις 22:24 το βράδυ της Δευτέρας, 15.01.2018, σε ολόκληρη την Αττική. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός στην Αττική ήταν μεγέθους 4,4 Ρίχτερ. Η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο γα 4,2 Ρίχτερ. Το επίκεντρό του εντοπίζεται 27 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας ενώ ακολούθησαν και μετασεισμοί.

Ο σεισμός και ο… live Ευθύμης Λέκκας

Ο Ευθύμης Λέκκας, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, έδινε σε… άμεσο χρόνο την δική του οπτική.

Δείτε τις αναρτήσεις που έκανε ο γνωστός σεισμολόγος

Ο πρόεδρος του Οργανισµού Αντισεισµικού Σχεδιασµού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, τοποθετεί το επίκεντρο του σεισμού στην περιοχή της Σταμάτας. Πρόκειται για το βόρειο άκρο του επικέντρου που έδωσε το σμήνος σεισμών της περασμένης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα η περιοχή δεν έχει μεγάλα ρήγματα. Ως εκ τούτου δεν αναμένεται κάτι μεγάλο. Δεν μπορεί δηλαδή να “δώσει” μεγαλύτερο σεισμό ή σεισμούς.

Ο ίδιος τονίζει πως ο αποψινός σεισμός δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο σεισμολόγος Γ. Χουλιάρας.

Ο οποίος τόνισε πως ο σεισμός προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο που έδωσε το σεισμικό σμήνος στις 9 Ιανουαρίου. Την ημέρα δηλαδή που σε 10 μόλις ώρες σημειώθηκαν 18 σεισμικές δονήσεις!

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για τυχόν τραυματισμούς ή υλικές ζημιές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις