Ελλάδα

Σεισμός στην Πύλο

- 5,3 Ρίχτερ ο σεισμός που αναστάτωσε την Πύλο νωρίς το πρωί της Δευτέρας - 10 χιλιόμετρα το εστιακό του βάθος - Στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Πύλου και της Μεθώνης το επίκεντρο του σεισμού - Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπάρχουν ζημιές στην περιοχή

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε λίγο πριν από τις 08:30 το πρωί της Δευτέρας (25.06.2018) ανοιχτά της Πύλου. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρό του εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Πύλου και της Μεθώνης και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 08:14 το πρωί της Δευτέρας κι έγινε αισθητός μέχρι την Πάτρα και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές από τον σεισμό. Καμία κλήση δεν έχει γίνει στην πυροσβεστικής. Ωστόσο, ένα όχημα έχει βγει για να κάνει ελέγχους στην περιοχή που “ένιωσε” τον σεισμό.

Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί. «Η περιοχή αυτή έχει υψηλή σεισμικότητα. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο για την συγκεκριμένη περιοχή, πολύ περισσότερο που το επίκεντρο είναι στη θάλασσα», δήλωσε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Υποθαλάσσιος ο σεισμός

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, το σεισμός ήταν 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Όπως τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Πύλου και της Μεθώνης, στα 27 χιλιόμετρα από τη Μεθώνη.

“Είναι υποθαλάσσιος ο σεισμός, μακριά από κατοικημένες περιοχές” τόνισε ο κ. Λέκκας. Σημείωσε ότι η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή, αλλά αναφορές για ζημιές δεν υπάρχουν.

Ο Οργανισμός, πάντως, είναι σε επαφή με τους τοπικούς φορείς για να υπάρξει ενημέρωση.

Η περιοχή όπου σημειώθηκε η ισχυρή σεισμική δόνηση είναι έντονα σεισμογενής, πάνω στο τόξο, στο πιο βαθύ σημείο της Μεσογείου, τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ. Ερωτηθείς αν ο σημερινός σεισμός συνδέεται με τους ισχυρούς σεισμούς στην Καλαμάτα, η απάντησή του ήταν κατηγορηματικά αρνητική. “Οι σεισμοί στην Καλαμάτα ήταν μέσα στον κόλπο, εδώ είναι έξω από το “πόδι”. Μάλλον είναι ο κύριος σεισμός”, επεσήμανε.

“Έχουμε να κάνουμε με τη σύγκρουση των δυο πλακών, στο μέτωπο του ελληνικού τόξου, που συνήθως εκεί εκδηλώνονται μια κι έξω οι σεισμοί, με μεγάλο μέγεθος και στη συνέχεια ακολουθούν μετασεισμοί” συνέχισε ο Ευθύμιος Λέκκας.

Ακούστε τι δήλωσε ο Ευθύμιος Λέκκας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
48ωρο μπλόκων και πανελλαδική σύσκεψη για ραντεβού με Μητσοτάκη αποφάσισαν οι συνελεύσεις των αγροτών - «Ακτινογραφία» των αποκλεισμένων δρόμων
«Μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα και την ερήμωση της υπαίθρου», λένε για την κυβέρνηση αγρότες και κτηνοτρόφοι
Αγρότες στα μπλόκα
Μπλόκα Πέμπτη και Παρασκευή αποφάσισε η συνέλευση των αγροτών στη Νίκαια - Πανελλαδική σύσκεψη για συνάντηση με Μητσοτάκη
Συνολικά, 18 μπλόκα τάσσονται υπέρ μίας συνάντησης με τον πρωθυπουργό, όπως έγινε γνωστό, μέσα από επιστολή που έστειλαν προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα
Στιγμιότυπο από τα μπλόκα των αγροτών στα Μάλγαρα
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
102
Ανακοίνωση Τυχεροπούλου για οριστική απομάκρυνση της από ΟΠΕΚΕΠΕ: «Σκανδαλώδης απόφαση και συγκάλυψη»
Τι απαντά η Παρασκευή Τυχεροπούλου στην απόφαση της Διοίκησης ΑΑΔΕ να τεθεί εκτός του «Νέου ΟΠΕΚΕΠΕ»: «Για σκανδαλώδη απόφαση και συγκάλυψη του σκανδάλου» κάνει λόγο η ίδια
ΟΠΕΚΕΠΕ