Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

ΣΕΒ: ξεχάστε αυξήσεις,προτεραιότητα οι θέσεις εργασίας

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Η διάσωση του 13ου και 14ου μισθού απέτρεψε τη μείωση του…

εισοδήματος των εργαζομένων κατά 15%, όμως δεν επιτρέπει άλλες προσδοκίες στην παρούσα φάση. Αυτό επανέλαβε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ.Δασκαλόπουλος, σε συνάντησή του με αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ.

 

Όπως είπε, προτεραιότητα του ΣΕΒ είναι η διαφύλαξη των θέσεων εργασίας γιατί οι απολύσεις των εργαζομένων και τα λουκέτα των επιχειρήσεων πάνε μαζί, και γι αυτό οι κοινωνικοί εταίροι πρέπει να αναζητήσουν κοινά μέτρα και κοινές δράσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, υπάρχει καιρός για διεκδικήσεις με υψωμένη γροθιά στον δρόμο και υπάρχει καιρός για διεκδικήσεις στο τραπέζι του διαλόγου και σήμερα οι καιροί επιβάλλουν τον διάλογο. «Ακόμη και αν σε όλα διαφωνήσουμε», παρατήρησε χαρακτηριστικά, «μπορούμε και πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να δώσουμε μαζί τη μάχη κατά της αδήλωτης εργασίας, της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής».

 

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Δασκαλόπουλος υπογράμμισε πως συμφέρον όλων είναι να μην υπάρξει εργασιακή σύγκρουση που θα επιτείνει την επιχειρηματική και την εργασιακή ανασφάλεια, και συμφέρον των εργαζομένων, να διαμορφωθεί ένα περιβάλλον που να ενισχύει αντί να εμποδίζει την επιχειρηματικότητα.

 

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε