Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Σφέλα: Η «φέτα της φωτιάς» από τη Μεσσηνία

Σφέλα: Η «φέτα της φωτιάς» από τη Μεσσηνία

Η Σφέλα είναι ημίσκληρο τυρί άλμης με γεύση ελαφρώς αλμυρή και πικάντικη. Το σχήμα της είναι σε παραλληλεπίπεδες λωρίδες περίπου 750 γραμμαρίων.

Η Σφέλα είναι παραδοσιακό τυρί που παρασκευάζεται στη νότια Πελοπόννησο στους νομούς Μεσσηνίας και Λακωνίας. Το όνομα της οφείλεται στον τρόπο τεμαχισμού της τυρομάζας (Σφέλα = λωρίδα). Η Σφέλα μας παρασκευάζεται αποκλειστικά από 100% ελληνικό, παστεριωμένο, αιγοπρόβειο γάλα, που προέρχεται αυστηρά μόνο από την περιοχή της Μεσσηνίας.

Η Σφέλα είναι ημίσκληρο τυρί άλμης με γεύση ελαφρώς αλμυρή και πικάντικη. Ωριμάζει τουλάχιστον για τρείς μήνες πριν βρεθεί στο τραπέζι σας.

Στην εκπομπή της ΕΡΤ, με τίτλο «ΠΟΠ Μαγειρική» ο σεφ Νικόλας Σακελλαρίου φτιάχνει συνταγές με προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και μας «ταξιδεύει» στην ιστορία του εκάστοτε υλικού. Παίρνοντας ως αφορμή τη Σφέλα Μεσσηνίας, μας μεταφέρει στη μαγευτική νότια Πελοπόνησο και αναλύει το υπέροχο αυτό ελληνικό προϊόν, το οποίο έχει αναγνωριστεί επίσημα ως Π.Ο.Π από το 1996.

Παίρνοντας ως βάση τη σφέλα Μεσσηνίας και συνδυάζοντάς τη με λιστή ντομάτα, μέλι και φύλλο κρούστας δημιουργεί ένα λαχταριστό ορεκτικό που συνδυάζει την επιθυμία για αλμυρό και γλύκο, σε ένα!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις