Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Σφίγγα ο τράπερ Don Leon – Είχε κατηγορηθεί και για βιασμό – Ποιος «κελάηδησε» από το τρίο της σκληρής συμμορίας

Σφίγγα ο τράπερ Don Leon – Είχε κατηγορηθεί και για βιασμό – Ποιος «κελάηδησε» από το τρίο της σκληρής συμμορίας

Τη συμμετοχή του στο τελευταίο χτύπημα στο ΑΤΜ στην Ερμιόνη, άγριο ξημέρωμα της 2ας Δεκεμβρίου στην επαρχιακή οδό Ερμιόνης –  Κρανιδίου με τη γερή «μπάζα» των 198.515 ευρώ αναμένεται να παραδεχθεί ο τράπερ Don Leon στην απολογία του την ερχόμενη Τετάρτη στον ανακριτή, αρνούμενος όμως ότι συμμετείχε σε άλλες επιθέσεις, ενώ για μια εξ αυτών, θα επικαλεστεί ότι την επίμαχη στιγμή βρισκόταν στο σινεμά!

Ο 28χρονος τραπερ, μετά την σύλληψη του, στις 2/12/2023 στο Καματερό, μέσα από τα κρατητήρια του 7ου ορόφου της ΓΑΔΑ, αναμένει τη μεταγωγή του στον ανακριτή για να απολογηθεί για τα χτυπήματα στα ΑΤΜ, ενώ τα πρόσωπα τα οποία τον επισκέφθηκαν χθες στο μέγαρο της ΓΑΔΑ, ήταν η δικηγόρος του, η κ. Βάσω Πανταζή και η σύντροφος του, με την οποία συζούν σε διαμέρισμα στην περιοχή του Πειραιά και η οποία μάλιστα είναι έγκυος στον 3ο μήνα.

Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για μια σκληρή συμμορία, που με κύριο αντικείμενο τις ανατινάξεις των ΑΤΜ, «ξέπλενε» σε μουσικά βίντεο κλιπ της τραπ σκηνής το «μαύρο» χρήμα από τις άγριες επιδρομές και έκανε προκλητικά χλιδάτη ζωή.

Tο «τρίο» τους τελευταίους μήνες είχε χτυπήσει 10 μηχανήματα ΑΤΜ με συνολική «μπάζα» 710.000 ευρώ. Από τους συλληφθέντες, ο τράπερ και ο ένας συνεργός κρατούν αρνητική στάση, προανακριτικά δεν θέλησαν να πουν το παραμικρό στους αστυνομικούς με εξαίρεση τον τρίτο της παρέας τον οποίο είχαν στρατολογήσει για να κατοπτεύει τους στόχους και να κρατάει τσίλιες, ο οποίος ήταν λαλίστατος και παραδέχτηκε την συμμετοχή του στις «εκρηκτικές» επιδρομές και λεηλασίες της εγκληματικής οργάνωσης.

Φορτωμένος με τον μισό ποινικό κώδικα

Ο 28χρονος τράπερ, παλιός γνώριμος των Αρχών, φορτωμένος με βαριές κατηγορίες μεταξύ αυτών και του βιασμού, πέρασε το κατώφλι της φυλακής τον Ιούλιο του 2021, όταν πιάστηκε από τις αρχές να αρπάζει με τη μέθοδο «pizza slider» μεγάλα χρηματικά ποσά από ATM.

Προφυλακίστηκε και στις 20 Ιανουαρίου 2023 άφησε πίσω του την βαριά πύλη των φυλακών και ανέπνευσε τον αέρα της ελευθερίας, έχοντας όμως τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης την 1ης και 16ης του μήνα στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Όμως όπως φαίνεται, μετά την αποφυλάκιση του ξανακύλησε στην παρανομία και μαζί με έναν 26χρονο συγκατηγορούμενό, γεννηθέντα στο Ρόζενχαϊμ της Γερμανίας και κάτοικο Καματερού ο οποίος ήταν σεσημασμένος για κλοπή, ναρκωτικά, όπλα σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, απόπειρα ανθρωποκτονίας και αποφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 2021, συγκρότησαν την εγκληματική ομάδα, στρατολογώντας και έναν 27χρονο οποίος ήταν σεσημασμένος για κλοπή μοτοσικλέτας και ναρκωτικά και είχε αναλάβει το ρόλο του τσιλιαδόρου και παράλληλα να κατοπτεύει τα μηχανήματα – στόχους πριν από κάθε χτύπημα της ομάδας των «ανδρών με τα λευκά».

Όπως αναφέρεται, στην δικογραφία, που έχει στη διάθεση του το newsIT.gr οι δύο άνδρες, αλλά και το μέλος το οποίο είχε πρόσφατα στρατολογηθεί, είχαν ριχτεί για τα καλά στα «εκρηκτικά» χτυπήματα. Οι αξιωματικοί του Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής, το Σεπτέμβριο του 2023 παρατήρησαν έξαρση χτυπημάτων σε ΑΤΜ’s της Αττικής, της Πελοποννήσου της Αιτωλοακαρνανίας της Εύβοιας και της Πρέβεζας.

Κάποιες πληροφορίες από την πιάτσα έκαναν λόγο ότι πίσω από τα χτυπήματα βρίσκεται η ομάδα των τριών. Έτσι στις 10 Νοεμβρίου 2023, οι αρχές με βούλευμα προχωρούν στην άρση των επικοινωνιών. Από την ανάλυση των βίντεο στα χτυπήματα της Πελοποννήσου, της Αιτωλοακαρνανίας και της Πρέβεζας, οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ, διαπίστωσαν κοινά χαρακτηριστικά.

Οι «άντρες με τα λευκά», εμφανίζονταν σε κάθε χτύπημα. Μάλιστα από την ανάλυση, προέκυψε ότι η ομάδα χρησιμοποιούσε επιχειρησιακά κλεμμένα οχήματα μάρκας Toyota, Nissan Navara, Ford fiesta, Kuga, Peugeot 208 και 2008 στα οποία «φορούσαν» πλαστές πινακίδες.

Μάλιστα, κάποια από τα οχήματα ήταν κλεμμένα, ενώ όπως προκύπτει από την έρευνα των αρχών διέφευγαν με αλλά οχήματα τα οποία είχαν ενοικιάσει από εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων και τη συνέχεια τα έκαιγαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Μετά το τελευταίο χτύπημα στην Ερμιόνη, οι αστυνομικοί που είχαν σε στενό κλοιό το τρίο των «ανδρών με τα λευκά», έκαναν έφοδο στο ορμητήριο του Καματερού, στο οποίο είχαν επιστρέψει και τους πέρασαν χειροπέδες.

Οι πλαστικές ροζ σακούλες με το θησαυρό

Αυτό που έκανε εντύπωση, σε αστυνομικούς, ήταν ότι ο τράπερ και ο συνεργός του, δηλαδή τα βασικά μέλη της ομάδας, έκρυβαν σε νάιλον ροζ σακούλες τον θησαυρό. Ειδικότερα από την έρευνα στον συγκατηγορούμενό του τράπερ, ο οποίος μάλιστα ήταν ειδικός στα εκρηκτικά, σε ένα μαύρο back pack βρέθηκαν όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο διαβιβαστικό: «τέσσερις σακούλες νάιλον, ροζ χρώματος μια χρήσης περιέχουσες χρηματικό ποσό σε χαρτονομίσματα των 20 και 50 ευρώ τα οποία έφεραν όλα εμφανή ίχνη καύσης συνολικής αξίας 62.780 ευρώ». Στον δε τράπερ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: «10 ροζ νάιλον σακούλες μίας χρήσης, περιέχουσες χρηματικό ποσό σε χαρτονομίσματα των 20:50 ευρώ, τα οποία έφεραν όλα εμφανή ίχνη καύσης, συνολικής αξίας 64.120 ευρώ».

Βαρύ ποινικό παρελθόν του τράπερ – Έχει δικογραφία για βιασμό!

Στο διαβιβαστικό που παρουσιάζει το newsIT.gr, γίνεται εκτενής αναφορά στο παρελθόν του τράπερ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται ο νεαρός, είναι σεσημασμένος για τα εξής αδικήματα, ανάμεσα σε αυτά και ο βιασμός. Ειδικότερα: «Στις 24/04/2010, σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας άνω Λιοσίων για «κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας».

Στις 3/10/2011, συνελήφθη από το Τμήμα Ασφαλείας αν Λιοσίων για «κλοπή μοτοσυκλέτας κατά συναυτουργία».

Στις 01/11/2016, συνελήφθη από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών για παράβαση του νόμου: «περί εξαρτησιογόνων ουσιών».

Στις 22/07/2020 σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Πεντέλης για τα αδικήματα της «απειλής, απλής σωματικής βλάβης και εξύβρισης».

Όμως, αυτό που κάνει εντύπωση είναι η δικογραφία που σχηματίστηκε 2 Αυγούστου 2020 σε βάρος του, από το Τμήμα Ασφαλείας Πεντέλης για παράβαση του άρθρου 336 του Π.Κ για το αδίκημα του βιασμού.

Στις 23/07/2021, συνελήφθη για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες αυτών να αυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, εκρήξεις κατά αυτουργία και λοιπές παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες, πλαστογραφίες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράβαση του νόμου περί όπλων, και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και άλλες διατάξεις».

Στις 20/01/2023, αποφυλακίστηκε από το Κατάστημα Κρατήσεις του Κορυδαλλού, με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο Τμήμα Ασφαλείας του τόπου κατοικίας κάθε 1η και 16η του μηνός.

Κίνδυνος για τη ζωή πολιτών

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην δικογραφία, από την έρευνα των αρχών: «Συνάγεται χωρίς αμφιβολία ότι οι ανωτέρω δράστες, έχουν διαπράξει το σύνολο των παραπάνω διαρρήξεων σε ATM’s με τη χρήση εκρηκτικών μηχανισμών οι οποίοι όχι μόνο προκαλούν εκτεταμένες φορές στο χώρο της διάρρηξης αλλά αποτελούν κίνδυνο για τη ζωή των πολιτών. Γίνεται μνεία ότι το σύνολο του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού από όλες τις κλοπές και διαρρήξεις είναι 683.785 ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζεται το κόστος των φόρων που προκάλεσαν οι εκρήξεις».

Η νομική άποψη

Η δικηγόρος του τράπερ, κυρία Βάσω Πανταζή, επισημαίνει στο newsIT.gr τα εξής: «Ο εντολέας μου δεν αποδέχεται τη συμμετοχή του στο σύνολο των αποδιδόμενων σε αυτόν πράξεων όπως περιγράφονται στη σχηματισθείσα δικογραφία.

Δυστυχώς το ποινικό του παρελθόν έδωσε τη δυνατότητα στις διωκτικές αρχές να τον συνδέσουν με κάθε υπόθεση έκρηξης ΑΤΜ που υπήρχε σε εκκρεμότητα. Ο ίδιος όταν έχει κάνει λάθος. Δεν διστάζει να αναλαμβάνει τις συνέπειες των πράξεων του πράγμα που θα κάνει και αυτή τη φορά ενώπιον της Ελληνικής δικαιοσύνης».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις