Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

“Σημαντικά κέρδη θα έχει του χρόνου η ΔΕΗ”

ΔΕΗ
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Σημαντικά κέρδη εκτιμά η ΔΕΗ για το 2018 εκτίμησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμμανουήλ Παναγιωτάκης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης υπογράμμισε από την πλευρά του: «Όχι μόνο η ΔΕΗ δεν χρεοκόπησαν όπως προέβλεπε η ΝΔ αλλά με το σχέδιο της κυβέρνησης περιφρουρήθηκε ο δημόσιος χαρακτήρας της, διατήρησε τα περιουσιακά της στοιχεία, διατηρεί την παραγωγικότητά της και έχει πλέον μεγάλη ρευστότητα για την κάλυψη των αναγκών της».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης ενημερώνοντας την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ανέφερε πως τα περυσινά προβλήματα ρευστότητας που είχε η εταιρεία λύθηκαν «και είναι μια οικονομικά εύρωστη επιχείρηση» και εκτίμησε πως «το 2018 θα εγγράψει σημαντικά κέρδη παρά την εκπτωτική πολιτική που ακολουθεί.

Ο διευθύνον σύμβουλος της ΔΕΗ έδειξε απόλυτα σίγουρος ότι αυτό θα συμβεί ακόμα και χωρίς να υπολογιστούν οι ΥΚΩ και έχοντας κάνει την έκπτωση του 15% (για τους συνεπείς καταναλωτές) και έχοντας απορροφήσει επιβαρύνσεις από εξωγενείς παράγοντες (όπως είναι η κάλυψη των ελλειμμάτων του ειδικού λογαριασμού των ΑΠΕ, την επιβάρυνση από έκτακτες συνθήκες, την ενεργειακή κρίση του Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου και την υποχρέωση να μειωθεί το μερίδιο της αγοράς, που επιβάρυνε το EBIDA.

Τι λέει η ΔΕΗ για τις ανείσπρακτες οφειλές

Ερωτηθείς σχετικά με τις ανείσπρακτες οφειλές καταναλωτών, ο κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκης είπε πως ένα μέρος μεν οφείλεται στην κρίση, ένα άλλο μέρος οφείλεται ωστόσο στους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Ανέφερε πως υπάρχει μια μείωση της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ οφειλών από τους πελάτες της ΔΕΗ ωστόσο παρατηρείται εκτόξευση των χρεών σε 200 εκατ. ευρώ των λεγόμενων “τελικών πελατών δηλαδή εκείνων που φεύγουν από την ΔΕΗ και πάνε σε άλλο ιδιωτικό πάροχο και αφήνουν απλήρωτους λογαριασμούς. Μάλιστα, αλλάζουν ΑΦΜ γιατί η νομοθεσία απαγορεύει αλλαγή παρόχου σε όσους οφείλουν χρήματα. Η μεθόδευση αυτή, είπε ο κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκης παίρνει διαστάσεις «φαινομένου» κάποιοι να κάνουν ρύθμιση χρέους στην ΔΕΗ, πηγαίνουν στο μεταξύ σε άλλους προμηθευτές και αφήνουν το χρέος στη ΔΕΗ εκτινάσσοντας έτσι τα χρέη των τελικών πελατών περίπου στα 200 εκατ. ευρώ. Γι αυτό, όπως είπε, αναζητείται λύση μεσω της ΡΑΕ.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κάλεσε τους καταναλωτές να εγγραφούν στο σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης λογαριασμών ώστε να έχουν την δυνατότητα της μηνιαίας εξόφλησης.

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις