Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Σκάνδαλο Energa: Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Α. Φλώρου

Σκάνδαλο Energa: Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Α. Φλώρου

Απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 21 ετών κάθειρξη που είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας Αριστείδης (Άρης) Φλώρος, βασικός πρωταγωνιστής στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης της υπόθεσης των εταιριών Enegra-Hellas Power.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν σύμφωνη με την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας ο οποίος ζήτησε ο επιχειρηματίας να παραμείνει στη φυλακή ως ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων ενώ επίσης επισήμανε ότι τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν μπορούν να του προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη.

Οι συνήγοροι του επιχειρηματία, Ηλίας Αναγνωστόπουλος και Βασίλης Δημακόπουλος, ζήτησαν να γίνει δεκτή η αίτηση του εντολέα τους, επικαλούμενοι την ανεπανόρθωτη βλάβη που θα υποστεί από την παραμονή του στη φυλακή και επισημαίνοντας ότι συντρέχουν όλοι οι όροι για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής που του έχει επιβληθεί.

Ο διάλογος ανάμεσα στον Αριστείδη Φλώρο και τον Πρόεδρο του Εφετείου

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο επιχειρηματίας ζήτησε την αποφυλάκιση του προκειμένου να μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του και επικαλούμενος τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω των οποίων κρατείται στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

«Ήθελα να αναφερθώ σε δυο σημεία. Μένω στη Φιλοθέη με τους γονείς μου. Δεν είμαι παντρεμένος. Πήγαινα κανονικά στο δικαστήριο. Από τις 80 συνεδριάσεις πήγα στις 72. Έχω μόνιμη κατοικία», είπε στο δικαστήριο και εξήγησε τους λόγους που δεν αντέχει εντός του ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού.

«Εκεί που είμαι εκτός από τις πιέσεις, δε μπορώ να βοηθήσω τον εαυτό μου. Υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία διαιτησίας. Δεν μπορώ να βοηθήσω τους συνηγόρους μου. Είχα μια εταιρία με 120 άτομα προσωπικό. Δεν έχω άνθρωπο να μιλήσω για τα τεχνικά ζήτημα. Ο καθηγητής που προσλάβαμε από το Βερολίνο δεν ξέρει πως λειτουργεί η αγορά. Εγώ βρήκα το λάθος στον αλγόριθμο της οριακής τιμής στην Ελλάδα! Αυτό είχε να κάνει με όλη τη χώρα! Το 2011 το εντόπισα από το 2013 ζητάμε να επιλυθεί η διαφορά», εξήγησε προκαλώντας την απορία του προέδρου.

Προεδρος: Καλά τον καθηγητή γιατί τον πήρατε αφού δεν μπορεί να βοηθήσει;

Φλωρος: Για να είναι εύκολο να καταλάβει αφού του εξηγήσω!

Πρόεδρος: Εκτός αυτού υπάρχει άλλος λόγος που θέλετε να βγείτε έξω; Πείτε μας.

Φλώρος: Δε μπορώ να λειτουργήσω σαν άνθρωπος. Δε μπορώ στο ψυχιατρείο. Νιώθω αδύναμος. Είναι η πιο κρίσιμη μάχη της ζωής μου η Διαιτησία και δεν είμαι έξω να αποδείξω ότι μου οφείλουν και δεν οφείλω. Αισθάνομαι μια τρομερή ψυχολογική πίεση. Με θλίβει το γεγονός αυτό. Έχω φτάσει σε ψυχολογικό τέλμα. Στο λόγο της τιμής μου σας το λέω.

Νωρίτερα, ο συνήγορος του Ηλίας Αναγνωστοπουλος ανέφερε ότι οι εταιρίες Energa και Hellas power είχαν ανείσπρακτες απαιτήσεις από τον ΛΑΓΗΕ ύψους 80 εκ ευρώ και η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της διαιτησίας. Πρόκειται για νέο στοιχείο όπως επισήμανε ο κ. Αναγνωστόπουλος σε συνδυασμό με τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εντολέας του.

Δύο συνεργάτες του Α. Φλώρου, νωρίτερα,χαρακτήρισαν απαραίτητη την παρουσία του εκτός φυλακής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις