Τρίτη, 5 Μαρ.
15oC Αθήνα

Σκέρτσος: Τέλος τα δωρεάν self test από τα φαρμακεία στις 19 Ιουνίου

Σκέρτσος: Τέλος τα δωρεάν self test από τα φαρμακεία στις 19 Ιουνίου

Αυτό που ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος επιβεβαίωσε και ο Άκης Σκέρτσος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη: στις 19 Ιουνίου τελειώνει η δωρεάν διάθεση των selt test από τα φαρμακεία. 

Αυτό που προκύπτει από την ανάρτηση που έκανε ο Άκης Σκέρτσος είναι πως η δωρεάν διανομή των self test τελειώνει από τα φαρμακεία, τελειώνει για όλους και θα συνεχιστεί, αλλά το από που θα το μάθουμε τις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η διανομή των self test από το μήνα Ιούλιο είναι πιθανόν να γίνεται και από τα σούπερ μάρκετ αλλά και από άλλα σημεία που ακόμα είναι υπό διερεύνηση. 

«Η πολιτική της δωρεάν διάθεσης self test θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού σε ομαδες δικαιούχων και από κανάλια διανομής που θα εξειδικευτούν τις αμέσως επομενες ημέρες», έγραψε ο Άκης Σκέρτσος. 

Η ανάρτηση

«Η πολιτική δωρεάν διανομής self test στον πληθυσμό μέσω των φαρμακείων ολοκληρώνεται για τον μήνα Ιούνιο έως 19/6, με τη διάθεση 3 τεστ στις ομάδες δικαιούχων (οπως αυτες ορίζονται από τα αρμόδια υπουργεία Εργασιας, Εσωτερικών και Παιδειας) κατα τη διάρκεια αυτής και της επόμενης εβδομάδας.
Συγκεκριμένα, την τρέχουσα εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα καθώς και όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι. Την επόμενη εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και όλοι οι πολίτες 18-30 ετών.

Η πολιτική της δωρεάν διάθεσης self test θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού σε ομαδες δικαιούχων και από κανάλια διανομής που θα εξειδικευτούν τις αμέσως επομενες ημέρες.
Σημειώνεται ότι απο τις 12/4 που τέθηκε σε εφαρμογή αυτή η πολιτική δημόσιας υγείας έχει καταγραφεί, με την ταυτόχρονη συνδρομή του εμβολιασμού και της στοχευμένης δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ, η ακόλουθη πτώση στους εξής δείκτες:
-73% κρούσματα COVID
-65% νοσηλευόμενοι λόγω COVID
0,73 λόγος εισαγωγών προς εξιτήρια στα νοσοκομεία για ασθενείς COVID
-53% μείωση δείκτη θετικότητας».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις