Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Σκευωρία Novartis: Κατάθεση του εισαγγελέα Αθανασίου στην ανακρίτρια του Αρείου Πάγου

Σκευωρία Novartis: Κατάθεση του εισαγγελέα Αθανασίου στην ανακρίτρια του Αρείου Πάγου

Για την υπόθεση της επονομαζόμενης σκευωρίας Novartis κατέθεσε στην αρεοπαγίτη – ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, σήμερα, Τετάρτη (24.03.2021) ο εισαγγελέας Εφετών, Παναγιώτης Αθανασίου.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω του ότι η κυρία Αλεβιζοπούλου είχε νοσήσει με κορονοϊό, οι ανακρίσεις για την αποκαλούμενη σκευωρία Novartis με κεντρικό ερευνώμενο πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, είχαν «παγώσει» περίπου από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, σήμερα (24.03.2021), άρχισαν εκ νέου, με τον κ. Αθανασίου να περνάει το «κατώφλι» του Αρείου Πάγου.

Click4more: «Παγώνουν» λόγω Καλογήρου οι ανακρίσεις για τη Novartis – Καραντίνα για ανακρίτρια και γραμματέα

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας εφετών, ουσιαστικά, επανέλαβε όσα είχε καταθέσει τόσο στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, όσο και στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη, οι οποίοι διενήργησαν προκαταρκτική έρευνα για την σκευωρία Novartis.

Ο κ. Αθανασίου έχει καταθέσει ότι το διάστημα κατά το οποίο διετέλεσε επικεφαλής της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος είχε δεχθεί πιέσεις από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Ειδικότερα, έχει καταθέσει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος του ζητούσε φορτικά να προχωρήσει η υπόθεση του αποβιώσαντα επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, απειλώντας ότι θα έβγαινε στα κανάλια να καταγγείλει τους αρμόδιους ελεγκτές ότι «τα έχουν αρπάξει».

Στην ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει δέκα πολιτικά πρόσωπα και δυο εισαγγελικοί λειτουργοί, ενώ αναμένονται με έντονο ενδιαφέρον οι καταθέσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή και του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις