Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Σκληρή απάντηση Παπαγεωργίου σε Μπαλτά για το… μπάχαλο στο Εθνικό Θέατρο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ευθύνες για την «πλήρη ασυνεννοησία μεταξύ Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης και Διοικητικού Συμβουλίου» επιρρίπτει ο πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου, Θανάσης Παπαγεωργίου, στον απελθόντα υπουργό Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά.

Σε επιστολή του στις 8/11 και με τίτλο «Ερμηνείες για την ηρεμία», ο Θανάσης Παπαγεωργίου δίνει την δική του εκδοχή στην κατά Αρ. Μπαλτά «ένταση στο Εθνικό Θέατρο που εκτονώθηκε, ηρέμησε…», όπως περιέγραψε ο κ. Μπαλτάς, κάνοντας τον απολογισμό της θητείας του, στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του ΥΠΠΟΑ.

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η τακτική του κ. Μπαλτά «βοήθησε στην προσπάθεια να υποτιμηθεί η σημασία του Διοικητικού Συμβουλίου και του Προέδρου του, επιβάλλοντας μια μονοκρατορία», «να παρακάμπτεται το ΔΣ σε σοβαρά θέματα, να δυσχεραίνεται ο, βάσει του καταστατικού, έλεγχος της λειτουργίας του θεάτρου, να ελαττώνονται οι ελπίδες συνεργασίας». Και καταλήγει: «Ελπίζω η νέα υπουργός, σαν άνθρωπος του θεάτρου, να ενδιαφερθεί άμεσα και να επαναφέρει τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση, βάζοντας τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του. Προσωπικά εγώ, θα προσπαθήσω πάλι να βοηθήσω».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε