Σκληρή και αμείλικτη πραγματικότητα – Ειδικοί χώροι για θανόντες από Covid στο νεκροταφείο Βάρης – Βούλας Βουλιαγμένης

Ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εξηγεί στο newsit.gr γιατί προχώρησε σε αυτή την απόφαση. Τι προβλέπει ο νόμος για την ταφή θανόντων από κορονοϊό. «Ελπίζω να μη χρειαστούν αυτοί οι τάφοι», λέει ο ίδιος.

Μια σκληρή εικόνα που βλέπαμε στις χώρες του εξωτερικού αντικρύσαμε στο νεκροταφείο του δήμου Βάρης Bούλας Βουλιαγμένης.

Ένα τεράστιο οικόπεδο θα μεταμορφωθεί στο νέο σημείο των τάφων για τους νεκρούς από τον κορονοϊό και μάλιστα σε αρκετά μεγάλη απόσταση από τους υπόλοιπους.

Η διαφορά με αυτούς τους τάφους θα είναι ότι θα έχουν μεγαλύτερο βάθος από τους συνηθισμένους αλλά και στην διάρκεια εκταφής που ενώ συνήθως είναι στα 3 χρόνια οι θανόντες από COVID θα είναι στα 10 χρόνια.

Η μορφή που θα έχουν είναι σαν τις εικόνες που βλέπετε στις φωτογραφίες του newsit.gr και μάλιστα ήδη έχουν ενταφιαστεί 2 νεκροί από κορονοϊό και από την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι νέοι τάφοι στο σημείο.

Είναι μια σκληρή πραγματικότητα που αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίζαμε και στην χώρα μας καθώς τα νούμερα των νεκρών ξεπερνούν πολλές φορές τους 100 την ημέρα.

Ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μιλώντας στο newsit.gr εξήγησε πως πρόκειται για μια πρωτοβουλία που γίνεται προς εφαρμογή του νόμου.

«Προσαρμοζόμαστε με την υφιστάμενη νομοθεσία. Το Προεδρικό Διάταγμα 210/1975 ορίζει ότι τα κοιμητήρια της χώρας πρέπει να έχουν διαχωρισμένο χώρο ταφής για ανθρώπους που κατέληξαν από λοιμώδη νοσήματα. Αυτό δεν εφαρμόζεται, αλλά λόγω της πανδημίας το Υπουργείο Υγείας επανήλθε τον περασμένο Απρίλιο με σχετική οδηγία, θυμίζοντας την υποχρέωση της δημιουργίας αυτών των χώρων, με ειδικούς σαρκοφάγους και απαγόρευση εκταφής εάν δεν παρέλθουν 10 έτη. Ελπίζω να μη χρειαστούν αυτοί οι τάφοι», ανέφερε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στο newsit.gr.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Ποντιακό λεξικό 10.000 λημμάτων έφτιαξαν στην καραντίνα τα μέλη της Ευξείνου Λέσχης

Ποντιακό λεξικό 10.000 λημμάτων έφτιαξαν στην καραντίνα τα μέλη της Ευξείνου Λέσχης

«Δέβα χαθ κορονοϊε», που σημαίνει «άντε εξαφανίσου κορονοϊέ», είναι μία φράση της ποντιακής διαλέκτου, που μπορεί να σχηματίσει κάποιος αν έχει ανά χείρας το ποντιακό-ελληνικό ... Διαβάστε περισσότερα
Περισσότερες από 2.500 οι εθελούσιες επιστροφές μεταναστών από την Ελλάδα το 2020

Περισσότερες από 2.500 οι εθελούσιες επιστροφές μεταναστών από την Ελλάδα το 2020

Την εθελούσια επιστροφή 2.565 μεταναστών από την Ελλάδα στις χώρες καταγωγής τους υποστήριξε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) το 2020 σε συνεργασία με τις ελληνικές ... Διαβάστε περισσότερα
ΓΣΕΕ: Σχεδόν 6 στους 10 εργαζόμενους δηλώνουν μείωση εισοδήματος στην πανδημία – Τι λένε για τηλεργασία

ΓΣΕΕ: Σχεδόν 6 στους 10 εργαζόμενους δηλώνουν μείωση εισοδήματος στην πανδημία – Τι λένε για τηλεργασία

Έρευνα της ΓΣΕΕ αποκαλύπτει ότι το 56% των εργαζομένων αναφέρει ότι μειώθηκαν τα εισοδήματά του κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αρνητικά αξιολογούν οι εργαζόμενοι την ... Διαβάστε περισσότερα
Με χορηγία της SKY Express η μεταφορά εμβολίων σε επτά νησιά

Με χορηγία της SKY Express η μεταφορά εμβολίων σε επτά νησιά

Συμμετέχοντας στην εθνική προσπάθεια ανάσχεσης της πανδημίας, η SKY Express συμβάλει στο εθνικό εμβολιαστικό πρόγραμμα, καλύπτοντας δωρεάν τη μεταφορά εμβολίων, καθώς και των εντεταλμένων στελεχών ... Διαβάστε περισσότερα