Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σκληρό lockdown σε ακόμη 5 περιοχές: Αύξηση ενεργών κρουσμάτων ως 129,4% (video)

Χαρδαλιάς lockdown

Σκληρό lockdown, δηλαδή υπαγωγή στο καθεστώς με χρώμα «βαθύ κόκκινο», ανακοίνωσε για 5 νέες περιοχές της χώρας ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση το απόγευμα της Παρασκευής, 26.03.2021, για τον κορονοϊό.

Αρχικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ποιες περιοχές παραμένουν στο καθεστώς του σκληρού lockdown και συγκεκριμένα πρόκειται για τις:

Click4more: Αρχές Απριλίου τα self test – Ποιοι θα τα κάνουν πρώτοι και για ποιους θα είναι υποχρεωτικά

Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Βοιωτία, Εύβοια εκτός του δήμου Σκύρου, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Θεσπρωτία, Ηράκλειο, Λέσβος, Ζάκυνθος, Μύκονος, καθώς και οι δήμοι Καλυμνίων, Χίου, Ανωγείων, Χανίων, Ιωαννιτών και Μετσόβου, Κατερίνης, Αμφίπολης, Σκιάθου, Καρδίτσας και Καστοριάς και Ορεστίδος.

Οι νέες περιοχές που μπαίνουν σε σκληρό lockdown

Στην συνέχεια ανακοίνωσε πως στο βαθύ κόκκινο εντάσσονται πλέον με ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων από αύριο το πρωί στις 06.00 οι ακόλουθες περιοχές:

  • Η Περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, με 520 ενεργά κρούσματα, όταν στις 15 Μαρτίου είχε 286. Αύξηση αύξηση 81,8% σε 10 ημέρες.
  • Η Περιφερειακή ενότητα Πέλλας με 315 ενεργά κρούσματα, όταν πριν από 10 ημέρες είχε 156, αύξηση 101,9%.
  • Ο δήμος Γρεβενών, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 78 από 20 στις 15 Μαρτίου, σχεδόν έχουν τετραπλασιαστεί.
  • Ο δήμος Κιλκίς με 117 ενεργά κρούσματα όταν στις 15 Μαρτίου είχε 51, δηλαδή αύξηση 129,4% μέσα σε 10 μέρες.
  • Ο δήμος Βέροιας, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 147 από 68 στις 15 Μαρτίου. Εδώ είχαμε αύξηση 116,2% τις τελευταίες 10 μέρες.

Επιπλέον, είπε: «Αξίζει να σημειωθεί ότι Ευρυτανία, Αρκαδία, Χίος, Ανώγεια και Σκιάθος εμφανίζουν σαφή βελτίωση της επιδημιολογικής τους εικόνας, εξέλιξη που αν συνεχιστεί θα επιτρέψει να βγουν από το βαθύ κόκκινο την άλλη βδομάδα».

Κρίσιμη συνεδρίαση την άλλη εβδομάδα για σχολεία, λιανεμπόριο και «ανοιχτό» SMS 6 με «όπλο» τα self tests

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ακόμη πως τα self tests θα επιτρέχουν την επανέναρξη των δραστηριοτήτων σε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον. «Είναι ένα όπλο που δεν είχαμε και σ’ αυτό το νέο πλαίσιο, η επιτροπή των επιστημόνων θα συνεδριάσει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας για να συζητήσει την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, των σχολείων και τις διαδημοτικές μετακινήσεις. Αμέσως μετά την εισήγησή τους θα ακολουθήσουν οι σχετικές ανακοινώσεις από την κυβέρνηση», είπε κλείνοντας.

Κορονοϊός: Δείτε την ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά για το lockdown όπως μεταδόθηκε ζωντανά

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις