Δευτέρα, 17 Ιουν.
33oC Αθήνα

Σκληρός Αλβανός κακοποιός έπεσε στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ. – Τον καταζητούσε η Interpol για δολοφονία, βιασμό και διακίνηση κοκαΐνης

Σκληρός Αλβανός κακοποιός έπεσε στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ. – Τον καταζητούσε η Interpol για δολοφονία, βιασμό και διακίνηση κοκαΐνης
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ένας σκληρός Αλβανός δολοφόνος, βιαστής και διακινητής κοκαΐνης, που για δέκα χρόνια φιγουράριζε στην «κόκκινη λίστα» της Interpol για ανθρωποκτονία που διέπραξε στη γειτονική χώρα και για βιασμό που είχε διαπράξει στην Ελλάδα, πιάστηκε στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ, στην Κρήτη.

Ο 45χρονος Αλβανός, που κυκλοφορούσε με ψευδή στοιχεία, συνελήφθη χθες στην Κρήτη όταν μετά από αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε πως οδηγούσε ενοικιαζόμενο όχημα χωρίς να διαθέτει άδεια οδήγησης και κουβαλώντας πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Τον άγριο κακοποιό του παρελθόν ξεσκεπάστηκε όταν οι αστυνομικοί κατά την εξέταση του στο σύστημα διαπίστωσαν ότι ο άνθρωπος που είχαν απέναντι τους, καταζητείτο από την Interpol Αλβανίας για φόνο που είχε διαπράξει το 2014 ενώ, ήταν «φακελωμένος» και στη χώρα μας γιατί χτυπώντας τα πλαστά στοιχεία διαπίστωσαν πως τον Οκτώβριο του 2023 είχε βιάσει μια 23χρονη στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης ενώ τον Μάιου του ίδιου έτους τον έπιασαν για κατοχή και διακίνηση 10 γραμμαρίων κοκαΐνης.

Τον «κάρφωσε» η πλαστή ταυτότητα

Η σύλληψη του 45χρονου κακοποιού σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 25-05-2024 στην περιοχή Αμμουδάρα Γαζίου, Δήμου Μαλεβιζίου.
Ο Αλβανός φυγάς όπως αναφέρεται στο σήμα της ΕΛ.ΑΣ, έπεσε στα χέρια αστυνομικών του Τ.Α.Ε. Ηρακλείου επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου στο δημοτικό διαμέρισμα Γαζίου Δήμου Μαλεβιζίου «διότι κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Ε, τουριστικού γραφείου στερούμενος την κατά νόμο άδεια ικανότητας οδηγήσεως.

Κατά την σύλληψη του, δήλωσε αρχικά άλλο όνομα και ημερομηνία γέννησης (το 1980), επιδεικνύοντας παράλληλα αορίστου διάρκειας Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας ομογενούς, εκδοθέν 20-05-2021, από Τμήμα Αλλοδαπών Αθηνών, το οποίο έφερε ενδείξεις πλαστότητας.

Κατά την προσαγωγή του στο Α.Τ. Μαλεβιζίου πραγματοποιήθηκε ενδελεχής έρευνα, κατά την διάρκεια της οποίας, προέκυψε με βεβαιότητα η πλαστότητά προαναφερόμενου εγγράφου, την οποία αποδέχθηκε στη συνέχεια και ο ίδιος, δηλώνοντας εν συνεχεία τα πραγματικά του στοιχεία, δηλώνοντας παράλληλα ως κατοικία του, το προαναφερόμενο όχημα».

Δολοφόνος, βιαστής και διακινητής

Η αποκάλυψη του σκοτεινού και ματωμένου παρελθόντος του Αλβανού κακοποιού ήρθε όταν οι αστυνομικοί τον «χτύπησαν» στο σύστημα. Και με τα πραγματικά και με τα πλαστά στοιχεία.

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σήμα της Αστυνομίας «έπειτα από την ταυτοποίηση των στοιχείων του και από αναζήτηση στην εφαρμογή SIS RECAST του POL, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης (υπ’ αριθ. A-4218/6-2015 από 01/06/2015 Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της INTERPOL Αλβανίας) για ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοφορία, για πράξεις που τέλεσε την 25-11-2014 στην Αλβανία.

Από την συνεχιζόμενη προανάκριση και από αρχειακό έλεγχο στην εφαρμογή σύνθετη αναζήτηση σηματικών Αναφορών του POL ,με τα ψευδή στοιχεία που καταρχήν δήλωσε προέκυψαν σε βάρος του επιπλέον τα κάτωθι:
α) Την 26-05-2023 συνελήφθη από Αστυνομικούς της Υ.Α. Αγίου Νικολάου, στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου για κατοχή και διακίνηση (10) γραμμαρίων κοκαΐνης, οπότε και έγινε έρευνα στην οικία του στην Τουρλωτή Σητείας με αρνητικό αποτέλεσμα και
β) Την 22-10-2023 σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του από την Υ.Α. Αγίου Νικολάου για βιασμό σε βάρος 23χρονης ημεδαπής όπως προέκυψε και ταυτοποιήθηκε εκ των υστέρων.
Δράστης συνελήφθη αρχικά για παράβαση των άρθ. 94, παρ. 1 του Ν. 4530/2018 «Περί ΚΟΚ» , 216 Π.Κ (Πλαστογραφία) και αρ.83 του Ν. 3386/05 (περί Αλλοδαπών) και μετά το πέρας της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθη καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοφορία.

Προανάκριση συνεχίζεται από το Α.Τ. Μαλεβιζίου».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις