Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σκόπια: Παρέμβαση του αντιπροέδρου της ΠΓΔΜ για το συλλαλητήριο για την Μακεδονία

Σκόπια: Παρέμβαση του αντιπροέδρου της ΠΓΔΜ για το συλλαλητήριο για την Μακεδονία

– Οι πρώτες επίσημες αντιδράσεις για το συλλαλητήριο της Αθήνας από την ΠΓΔΜ
– Υπάρχουν εξίσου πολλοί που θέλουν λύση και διαφωνούν με τα συλλαλητήρια, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ
– Πάμε πίσω με τα συλλαλητήρια, δήλωσε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Δεν είδαν με καλό μάτι την συμμετοχή του κόσμου στο συλλαλητήριο της Αθήνας, οι σκοπιανοί. Οι πρώτες επίσημες αντιδράσεις ήρθαν από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, Μπούγιαρ Οσμάνι αλλά και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα, αλλά..

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Μπούγιαρ Οσμάνι, αναφερόμενος στο χθεσινό συλλαλητήριο στην Αθήνα για το θέμα του ονόματος, τόνισε ότι αυτό αποτελεί μέρος του πολιτικού διαλόγου που διεξάγεται με διάφορες μορφές και είναι κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα, ωστόσο, όπως σημείωσε, δεν πρέπει να επηρεάσει τη διαδικασία επίλυσης του θέματος της ονομασίας.

«Επίσης, δεν πρέπει να υποτιμάται ο μεγάλος αριθμός ανθρώπων που υποστηρίζουν την εξεύρεση λύσης και τάσσονται κατά αυτού του τρόπου έκφρασης διαμαρτυρίας. Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι πρόκειται για ένα εύκολο θέμα που θα λυθεί χωρίς να αντιμετωπιστούν προκλήσεις στην πορεία. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι πως έχουμε κυβερνήσεις (σ.σ. στην Ελλάδα και στην ΠΓΔΜ) που είναι αποφασισμένες να βρουν λύση. Αυτές πρέπει να παραμείνουν ήρεμες και προσηλωμένες στην εξεύρεση λύσης, ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε στην πορεία. Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε σωστές αποφάσεις και όχι εύκολες αποφάσεις», προσέθεσε ο Μπουγιάρ Οσμάνι, ο οποίος προέρχεται από το αλβανικό συγκυβερνών κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι.

Ανάμεικτα συναισθήματα από το συλλαλητήριο

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ανέφερε ότι τους προηγούμενους μήνες, μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης στην ΠΓΔΜ, υπήρχε μια αίσθηση αισιοδοξίας και στις δύο χώρες, προσέθεσε ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, ιδιαίτερα μετά το χθεσινό συλλαλητήριο στην Αθήνα και το προηγούμενο στην Θεσσαλονίκη, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η διαπραγματευτική διαδικασία οπισθοδρομεί.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις