Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

“Σκορποχώρι”… κατά των πλειστηριασμών στον Πειραιά

πλειστηριασμοί

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και… άλλοι λίγοι εμφανίστηκαν το πρωί της Τετάρτης (17.01.2018) σε συμβολαιογραφικό γραφείο στον Πειραιά για να διαμαρτυρηθούν.

Στο συμβολαιογραφικό γραφείο του Στέφανου Βασιλάκη, στην οδό Βασιλέως Γεωργίου Α’ 21 στον Πειραιά ήταν προγραμματισμένο να γίνουν δυο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Από νωρίς, έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο βρέθηκαν μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» μαζί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά και στελέχη της Λαϊκής Ενότητας.

Παρών ήταν και ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, που κατήγγειλε παρανομίες και… όργια. “Αυτό που γίνεται είναι βάρβαρο και αντισυνταγματικό”, τόνισε. Υποστήριξε ότι ανέβηκαν στο γραφείο για να συζητήσουν με τον συμβολαιογράφο αλλά εκείνος “έχει κλειδαμπαρώσει την πόρτα και ενώ είναι μέσα, δεν το επιτρέπει και είναι η αστυνομία μπροστά και τον περιφρουρεί. Περιφρουρεί την κατάλυση του Συντάγματος!”.

Από την πλευρά της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε όλους τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς παράνομους και επιτέθηκε στον πρόεδρο των συμβολαιογράφων Γ. Ρούσκα, λέγοντας ότι εμπλέκεται στο παραδικαστικό κύκλωμα. “Τον προστατεύει ο κ. Κοντονής με σύζυγο δικαστή και δεν έχει κινήσει διαδικασίες ελέγχου”, τόνισε.

Οι πλειστηριασμοί

Σύμφωνα με πληροφορίες της Λαϊκής Ενότητας, ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός αφορά:

  • ένα διαμέρισμα 107 τμ στην Αρτέμιδα με εμπορική αξία 113.000 ευρώ και
  • ένα οικόπεδο με μονοκατοικία 80 τμ στο Πάτημα Γέρακα αξίας 290.000 ευρώ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις