Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σκουπιδότοπος ξανά η Κυψέλη μετά το νέο κορονοπάρτι – Πήραν με τους κουβάδες όσους πάρταραν

Σκουπιδότοπος ξανά η Κυψέλη μετά το νέο κορονοπάρτι – Πήραν με τους κουβάδες όσους πάρταραν

Εικόνες ντροπής για ακόμη μια μέρα στην Κυψέλη και στην πλατεία Αγίου Γεωργίου όπου το βράδυ της Κυριακής (18.04.2021) «στήθηκε» ακόμη ένα κορονοπάρτι.

Για ακόμη ένα βράδυ, η πλατεία στην Κυψέλη γέμισε κόσμο.

Κόσμο που χωρίς μάσκες και αποστάσεις, έπινε τα ποτά του, συζητούσε και… συνωστίζοταν στην πιο γνωστή πλατεία της Κυψέλης.

Οι εικόνες δεν άργησαν να κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Για ακόμη ένα βράδυ στην Κυψέλη, η αστυνομία ήταν απούσα. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι εξοργισμένοι με αυτό που συμβαίνει καθημερινά κάτω από τα σπίτια τους.

Ένα απέραντο και συνεχές πάρτι, με δυνατή μουσική, συνωστισμό και βαβούρα. Κάποιοι από τους κατοίκους, μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να πετάξουν… νερό με τους κουβάδες μήπως και σταματήσει το πάρτι.

Αλλά μάλλον δεν τα κατάφεραν γιατί, σύμφωνα με το OPEN, κάποιοι βρίσκονταν ακόμη στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη λίγο πριν από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας!

  

Εκτός από τους λιγοστούς που ακόμη… πάρταραν, οι εικόνες στην πλατεία ήταν εικόνες ντροπής. Μπουκάλια, ποτήρια, κουτάκια πεταμένα παντού, ακόμη κι ένα κουτί από πίτσα ήταν πεταμένο κάτω.

Τα σκουπίδια είχαν φτάσει έως και τα σκαλιά της εκκλησίας…

Γώγος: «Φανταστείτε το τραύμα να είναι τέτοιο που να πάνε όλα προς τα πίσω»

Προβληματισμένος από τις εικόνες των κορονοπάρτι του Σαββατοκύριακου εμφανίστηκε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, που είναι και μέλος της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας που κάνει τις εισηγήσεις για τα μέτρα.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, είπε: «Αυτά τα φαινόμενα είναι προβληματικά και καταλαβαίνω ότι ο κόσμος έχει κουραστεί αλλά δυστυχώς αυτές οι δραστηριότητες έχουν υψηλή επικινδυνότητα. Είναι στο κόκκινο! Έχουν μεγάλο κίνδυνο μετάδοσης και κινδυνεύουν να μας γυρίσουν πίσω».

Μάλιστα ο ίδιος, δεν παρέλειψε να «χτυπήσει» καμπανάκια, αφήνοντας να εννοηθεί, ότι αν τα κορονοπάρτι ανεβάσουν πάλι τα κρούσματα, δεν αποκλείεται να πάνε όλα τα ανοίγματα πίσω! 

«Φανταστείτε το τραύμα σε δραστηριότητες τύπου λιανεμπόριο, εστίαση, στις βόλτες στην παραλία… Το τραύμα σε όλα αυτά να είναι τόσο σημαντικό, που να πάνε προς τα πίσω»! 

Σε ερώτηση αν το άνοιγμα της εστίασης, πιο σύντομα από το αναμενόμενο, θα μπορούσε να εκτονώσει τέτοιου είδους φαινόμενα, ο κύριος Γώγος ήταν ξεκάθαρος:

«Και να ανοίξει η εστίαση, δραστηριότητες τέτοιου τύπου δε μπορεί να υποκαστασταθούν από την εστίαση. Η εστίαση θέλει πολλή προσοχή, 4 άτομα σε ένα τραπέζι, σε αποστάσεις. Αυτές οι εικόνες στις πλατείες δε νομίζω ότι μπορεί να συγκριθούν με ένα καλά οργανωμένο σύστημα εστίασης, το οποίο θα είναι και ασφαλές, είμαι σίγουρος». 

Δύσκολα για Πάσχα στο χωριό

«Βλέπω δύσκολο να προχωρήσουμε σε απλή απελευθέρωση της πασχαλινής εξόδου, γιατί και ο κίνδυνος επιδημιολογικής φόρτισης είναι μεγάλος και μεταφοράς κρουσμάτων και αντιμετώπισης ανθρώπων σε νοσοκομεία της περιφέρειας. Οπότε είναι λίγο δύσκολο» είπε ο κύριος Γώγος.

Άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο, να υπάρξει μία χαλάρωση στη λειτουργία των εκκλησιών, λόγω των ημερών.

«Αντιλαμβάνομαι ότι είναι οι μέρες τέτοιες που η εκκλησία παίζει κεντρικό ρόλο. Υπάρχουν προτάσεις στην επιτροπή θα τις δούμε την Παρασκευή για να πάρουμε μία πιο κοντά στην εκκλησία απόφαση».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις