Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Σκουτέλης: Τι ισχύει για τον εμβολιασμό των παιδιών κατά του κορονοϊού (vid)

Σκουτέλης: Τι ισχύει για τον εμβολιασμό των παιδιών κατά του κορονοϊού (vid)
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Στην πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στη χώρα μας, αλλά και τι ισχύει για τα παιδιά, αναφέρθηκε ο διευθυντής Παθολογικής Κλινικής και μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμού, Αθανάσιος Σκουτέλης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (3/6) στον ΑΝΤ1. Σημείωσε δε ότι οι μέχρι τώρα γνωστές μεταλλάξεις του ιού φαίνεται πως καλύπτονται από τα υπάρχοντα εμβόλια.

Σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών κατά του κορονοϊού, ο κ. Σκουτέλης είπε ότι μέχρι τώρα όλοι οι οργανισμοί που έχουν ασχοληθεί με το θέμα έχουν αποφανθεί ότι ο εμβολιασμός είναι ασφαλής για τα παιδιά. Το θέμα όμως αυτό δεν έχει απασχολήσει ακόμη την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού και δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα. 

Ο κ. Σκουτέλης συμπλήρωσε ότι σε κάθε περίπτωση ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και η κουβέντα αυτή περί υποχρεωτικότητας είναι πολύ παλιότερη από τον κορονοϊό και αυτό που ισχύει είναι ότι αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα για κάθε πολίτη να εμβολιαστεί ή όχι.

Click4more: «Καμπανάκι» Καπραβέλου για το άνοιγμα του τουρισμού – «Το τρίτο κύμα δε λέει να φύγει»

Αναφερόμενος γενικότερα την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα, είπε ότι ναι μεν πηγαίνει σχετικά καλά, αλλά σε κάποιες ηλικιακές ομάδες που το ποσοστό θα έπρεπε να πλησιάζει το 100%, δεν υπάρχει η αναμενόμενη ανταπόκριση.

Για την περίπτωση του τουρίστα από τη Ρωσία που ήρθε στη χώρα μας με αρνητικό τεστ και τώρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με κορονοϊό, εξήγησε ότι είναι σωστό να μπαίνουν πολλοί φραγμοί για να έρθει ένας τουρίστας στη χώρας μας, αλλά από την άλλη πλευρά δεν είναι δυνατόν να προλαβαίνουμε όλες τις περιπτώσεις τουριστών που θα έρθουν στη χώρα μας και θα νοσούν.

Τέλος, σε ότι αφορά τις μεταλλάξεις, ο κ. Καπραβέλος δήλωσε ότι οι μέχρι τώρα γνωστές φαίνεται πως καλύπτονται από τα εμβόλια.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις