Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Σοφία Μιχαλίτση: Το Δεύτερο Πρόγραμμα αποχαιρετά τη γυναίκα που το έβαλε στη ζωή μας

Σοφία Μιχαλίτση: Το Δεύτερο Πρόγραμμα αποχαιρετά τη γυναίκα που το έβαλε στη ζωή μας

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή η Σοφία Μιχαλίτση, μια από τις σπουδαιότερες παραγωγούς που γνώρισε το ελληνικό ραδιόφωνο. Έγραψε τη δική της ξεχωριστή ιστορία στο Δεύτερο Πρόγραμμα και τον ΣΚΑΙ.

Η είδηση πως η Σοφία Μιχαλίτση άφησε την τελευταία της πνοή βύθισε στο πένθος ανθρώπους που συνεργάστηκαν μαζί της, ιδίως εκείνους που ξεκίνησαν την καριέρα τους στο ραδιόφωνο επειδή εκείνη διέκρινε το ταλέντο τους. Μετά τον ΣΚΑΙ, με μια συγκινητική ανάρτηση την αποχαιρέτησε και το Δεύτερο Πρόγραμμα, του οποίου υπήρξε Διευθύντρια για περισσότερα από 10 χρόνια».

«Με οδύνη αποχαιρετάμε σήμερα τη Σοφία Μιχαλίτση.

Η Σοφία Μιχαλίτση υπήρξε Διευθύντρια του Δεύτερου από τον Ιανουάριο του 1976 ως το 1988. Αναμόρφωσε το Δεύτερο, εισήγαγε “όλα τα είδη της μουσικής” όπως έλεγε η ίδια, διεύρυνε το ρεπερτόριό του, αξιοποίησε ειδικά για το Δεύτερο την ελαφρά Ορχήστρα των Μουσικών Συνόλων, πρώτη ξεκίνησε τις απευθείας μεταδόσεις, κυρίως, όμως, “άνοιξε” το πρόγραμμα στην κοινωνία, με αφιερώματα σε ιστορικά γεγονότα, νέες θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις και εξωστρέφεια με σύνθημα το “Βάλε Το Δεύτερο στη Ζωή Σου”, κατακτώντας τις καρδιές των ακροατών. Ήταν μια εποχή μεγάλης άνθησης του Δεύτερου.

Μάλιστα το Δεύτερο κάλεσε σήμερα στο στούντιό του ανθρώπους που συνεργάστηκαν με τη Σοφία Μιχαλίτση, αφιέρωσε στη μνήμη της όλες τις εκπομπές, ενώ από τη Δευτέρα, κάθε απόγευμα στις 18:00 θα μεταδίδονται μια σειρά εκπομπών από τον κύκλο “Ζωντανές Ηχογραφήσεις” που επιμελείτο και παρουσίαζε η Σοφία Μιχαλίτση.

«Μια μέρα οδύνης σήμερα για όλους μας στο ραδιόφωνο. Στο Δεύτερο αφιερώνουμε από σήμερα κάθε εκπομπή μας στη Σοφία Μιχαλίτση, με ευγνωμοσύνη για όσα μάς κληροδότησε», τονίζεται στην ανάρτηση του Δεύτερου Προγράμματος.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις