Ελλάδα

Σοφία Μπεκατώρου: «Ελπίζω να βγουν και άλλες γυναίκες να μιλήσουν για να γίνει η κοινωνία μας πιο υγιής»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τρεις και πλέον ώρες κατέθετε στον εισαγγελέα πρωτοδικών η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου μετά τις σοβαρές καταγγελίες που έκανε για σεξουαλική της κακοποίηση από παράγοντα της ιστιοπλοΐας πριν από 23 χρόνια.

«Σήμερα κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Ελπίζω με αφορμή αυτήν να βγουν και άλλες γυναίκες που έχουν βιώσει τη σεξουαλική κακοποίηση να μιλήσουν έτσι ώστε να μπορέσει η κοινωνία μας να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε με τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη στη Βουλή και η συσπείρωση που κάναμε με όλους τους αθλητές, ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει στην εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού», τόνισε η Σοφία Μπεκατώρου βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα.

Η κ. Μπεκατώρου έδωσε αναλυτική κατάθεση για όσα ισχυρίζεται ότι υπέστη κατά τη διάρκεια αποστολής στην Ισπανία το 1998, γεγονός που -σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει- «κουβαλούσε» επί σειρά ετών, μη μπορώντας να το διαχειριστεί ώστε να το δημοσιοποιήσει σε χρόνο που ο καταγγελόμενος ως δράστης θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αξιολογηθούν όλα όσα κατέθεσε στον εισαγγελικό λειτουργό η καταγγέλουσα και αναμένεται να κληθούν σε κατάθεση και άλλοι μάρτυρες.

Η δικογραφία, που μόλις άνοιξε, είναι πιθανό να κινητοποιήσει και άλλες γυναίκες ή άνδρες αθλητές, οι οποίοι ενδέχεται να έχουν υποστεί σεξουαλική βία στο πλαίσιο της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους, να προσέλθουν στον εισαγγελέα και να καταγγείλουν πρόσφατες πράξεις σε βάρος τους.

ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εξαφάνιση 14χρονου από τη Μακρινίτσα – Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού
Ο Μακάρυ Χάννα έχει ύψος 1.67 μ., βάρος κανονικό, έχει καστανά σγουρά μαλλιά και καστανά μάτια. Έχει τατουάζ στα χέρια και την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε λευκή μπλούζα και μπλε τζιν παντελόνι
Εξαφάνιση 14χρονου από τη Μακρινίτσα – Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού
Καθυστερήσεις στις εκταφές των θυμάτων των Τεμπών - «Το Ολλανδικό εργαστήριο ζητά χιλιάδες ευρώ για να προχωρήσουν οι διαδικασίες»
Σύμφωνα με το Mega για να βρεθούν ίχνη σχετικά με την έκρηξη, η απάντηση ήταν αρνητική από ελληνικά εργαστήρια και τελικά απάντησε θετικά ένα εργαστήριο της Ολλανδίας, ότι η εξέταση μπορεί να προχωρήσει με κόστος μερικών εκατοντάδων ευρώ την ώρα
Τέμπη
10