Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Σόκαρε η Λίλιαν Αρχοντή: Εγώ και η κόρη μου κακοποιηθήκαμε ψυχικά, σωματικά και σεξουαλικά

Σόκαρε η Λίλιαν Αρχοντή: Εγώ και η κόρη μου κακοποιηθήκαμε ψυχικά, σωματικά και σεξουαλικά

Δηλώσεις που σοκάρουν έκανε η Λίλιαν Αρχοντή, με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης όσων έγιναν στις 31 Ιουλίου 2022 στον Κολωνό. Η ηθοποιός και η κόρη της, Χριστίνα Ιουστίνα, κατήγγειλαν αστυνομική βία.

Όλα ξεκίνησαν από καυγά με δυο άλλες γυναίκες στον Κολωνό. Κλήθηκε η αστυνομία και η Λίλιαν Αρχοντή με την κόρη της κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα αστυνομικής βίας κατά τη σύλληψή τους και τη μεταφορά τους σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης, η Λίλιαν Αρχοντή μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα και κατήγγειλε ψυχική, σωματική και σεξουαλική κακοποίηση.

«Κακοποιηθήκαμε βάναυσα ψυχικά, σωματικά, σεξουαλικά, κυρίως η κόρη μου. Είναι ανεπίτρεπτο, γι’ αυτό και γίνεται αυτή η δίκη, για να αθωωθούμε, να βρούμε το δίκιο μας και να τελειώσει η βία εδώ», ανέφερε αρχικά η ηθοποιός.

Και συνέχισε: «Εγώ πιστεύω ότι κάτι τέτοιο δεν ξεπερνιέται ποτέ. Ο χρόνος και η καθημερινότητα σε αναγκάζουν να βάζεις στην άκρη κάποια πράγματα αλλά οι πληγές μένουν, απλώς καταπραΰνονται».

«Ήταν ψυχικός και σωματικός βιασμός. Δε χρειάζεται να είναι βιασμός με την έννοια της σεξουαλικής κακοποίησης, αν και σε μένα υπήρχε και αυτό το κομμάτι σε έναν βαθμό. Οι αστυνομικοί καταχράστηκαν την εξουσία που τους δίνει το Σώμα», περιγράφει από την πλευρά της η Χριστίνα Ιουστίνα Αρχοντή.

«Πήγαμε στο νοσοκομείο μόλις αφεθήκαμε ελεύθερες. Δεν καταλάβαμε ποτέ τον λόγο που βρεθήκαμε δέσμιες μέσα σε ένα μπουντρούμι σαν κοινοί εγκληματίες χωρίς να πειράξουμε ή να προσβάλλουμε κανέναν. Σεβόμαστε και εκτιμάμε τους πάντες», πρόσθεσε με δάκρυα στα μάτια η Λίλιαν Αρχοντή, αδυνατώντας να συνεχίσει την περιγραφή της.

«Εξετάστηκαν ενδελεχώς τα βιασμένα κορμιά μας, όλοι οι τραυματισμοί μας έχουν καταγραφεί και εγγράφως και σε φωτογραφικό υλικό φυσικά. Υπάρχουν αποδείξεις ότι αυτά συνέβησαν, όλες οι κατηγορίες θα καταρριφθούν», επισημαίνει για το περιστατικό η Χριστίνα Ιουστίνα Αρχοντή.

 

Υπενθυμίζεται ότι μήνυση σε βάρος της Λίλιαν Αρχοντή και της κόρης της είχαν καταθέσει και οι δυο αστυνομικοί.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις