Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Σοκάρει ασθενής με κορονοϊό: Σαν να σε κρατάνε κάτω από το νερό (video)

Σοκάρει ασθενής με κορονοϊό: Σαν να σε κρατάνε κάτω από το νερό (video)

Το πως περιέγραψε μια νεαρή γυναίκα, ασθενής με covid-19 σε καραντίνα, τη μάχη της με τον κορονοϊό, συμπυκνώνεται σε μια συγκλονιστική φράση: «Είναι λες και σε κρατάνε κάτω από το νερό και παλεύεις να ανέβεις».

Έτσι επέλεξε η Ελευθερία, ασθενής με covid-19 που δίνει τη μάχη της με τον κορονοϊό, να περιγράψει τη μάχη που δίνει και κυρίως τη βασανιστική αίσθηση της ασφυξίας που της προκαλεί η ασθένεια.

«Και τώρα το νιώθω, αλλά είναι πολύ πιο ήπιο, δηλαδή μέσα στο λεπτό μπορεί να πάρω μια αναπνοή» δήλωσε η νεαρή νηπιαγωγός μιλώντας το πρωί της Τρίτης (27.10.2020) στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Click4more Υπάρχουν και άλλα μέτρα πριν το lockdown – Πότε εγκρίνονται τα εμβόλια – Πάνω από 1.000 κρούσματα τις επόμενες ημέρες

Η Ελευθερία διαγνώστηκε με κορονοϊό στις 14 του μήνα. «Τώρα τελευταία έχω δύσπνοια, όσο πέρναγαν τα υπόλοιπα άρχισε πολύ ξαφνικά η δύσπνοια να γίνεται πιο έντονη… Είχα κόπωση, όλα τα κόκαλα σου να πονάνε» είπε.

Δεν έκρυψε πως «με τη δύσπνοια τρόμαξα αρκετά. Με έπιανε μια – δύο φορές τις πρώτες μέρες, μετά συνεχόμενες». Τώρα είναι στο τέλος της καραντίνας και τα συμπτώματα δεν είναι τόσο έντονα όσο τις προηγούμενες μέρες αλλά της έχει μείνει η δύσπνοια, ενώ η όσφρηση δεν έχει επανέλθει πλήρως.

«Δεν καπνίζω, είμαι νέα, περίμενα ότι θα το περάσω λίγο πιο ήπια σαν απλή γρίπη. Πίστευα στον ιό, αλλά επειδή είμαι νέα και δεν έχω άλλο νόσημα δεν είχα αγχωθεί τόσο, έλεγα “θα περάσει εντάξει”», συμπλήρωσε.

Είχε κι ένα μήνυμα προς όλους: «Είναι πολύ δυσάρεστο δεν αξίζει να το περάσουν».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις