Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την δολοφονική επίθεση σε Πακιστανούς – “Με μαχαίρωσαν κάτω από το μάτι”

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την δολοφονική επίθεση σε Πακιστανούς – “Με μαχαίρωσαν κάτω από το μάτι”

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του Πακιστανού εργάτη, ο οποίος το Σάββατο (07.10.2017) δέχτηκε μαζί με συμπατριώτη του δολοφονική επίθεση στον Ασπρόπυργο.

Ο άτυχος Πακιστανός αποκάλυψε στην κάμερα του ANT1 τόσο την στιγμή της βίαιης επίθεσης, όσο και το τι είχε προηγηθεί πριν από αυτήν.

Όπως έχει καταγγείλει η η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή», πρόκειται για επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής.

Ο Ασφάκ Μαχμούντ αποκάλυψε στον ANT1 ότι ομάδα Χρυσαυγιτών τους παρακολουθούσε καιρό και τους απειλούσε. Μάλιστα όπως αναφέρει τον είχαν φωτογραφήσει, και όταν τους ζήτησε το λόγο του “να φύγεις από εδώ”.

Το βράδυ του Σαββάτου λοιπόν έκαναν πράξη τις απειλές τους, όταν τους επιτέθηκαν με σιδερολοστούς και σιδερογροθιές.

Κατονόμασε ανοιχτά την Χρυσή Αυγή το ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα δολοφονική επίθεση των εγκληματιών ναζιστών της Χρυσής Αυγής σε βάρος μεταναστών εργατών στην περιοχή του Ασπροπύργου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Σε αυτήν σημειώνει ότι: «αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η θρασυδειλία και το μίσος των χρυσαυγιτών που στρέφεται κατά ταλαιπωρημένων ανθρώπων, εργατών – Ελλήνων και μεταναστών – την ίδια στιγμή που κάνουν πλάτες σε αφεντικά και μεγάλα συμφέροντα, οι οποίοι θέλουν εργάτες – σύγχρονους δούλους».

Το ΚΚΕ επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για την εξέλιξη αυτή, «όχι μόνο για την κωλυσιεργία της δίκης, αλλά και γιατί συμμορίες φασιστών δρουν ανενόχλητοι σε περιοχές, όπως τον Ασπρόπυργο και στην ευρύτερη περιοχή. Πρέπει άμεσα να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες της επίθεσης και τους εγκληματίες καθοδηγητές τους της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής».

«Οι εργαζόμενοι, ο λαός χρειάζεται να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες και να απομονώσουν αποφασιστικά τη Χρυσή Αυγή και όσους τους θρέφουν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Από τη μεριά της η ίδια η Χρυσή Αυγή ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμιά σχέση με το περιστατικό και ότι καταδικάζει την βία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις