Ελλάδα

Σοκάρουν τα στοιχεία για αυτοκτονικές τάσεις σε παιδιά στη χώρα μας

Κύρια αιτία αυτής της τραγικής κατάστασης είναι ο εθισμός των παιδιών στις οθόνες και τα social media
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μεγάλο προβληματισμό προκαλούν στα στοιχεία που έρχονται στο φως σχετικά με τα παιδιά που έχουν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας στη χώρα μας. 

Τουλάχιστον 2 με 3 παιδιά φτάνουν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» σε κάθε εφημερία, από άγχος ή έχοντας κάνει απόπειρα αυτοκτονίας ή με αυτοκτονικό ιδεασμό, όπως αποκαλύπτει η διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου, Χαρίκλεια Μπαρμπαρέσου.

Το «ευτυχές», σύμφωνα με την ίδια, είναι ότι ένα απειροελάχιστο ποσοστό αυτών των περιστατικών καταλήγει σε ΜΕΘ, καθώς τα περισσότερα αντιμετωπίζονται από την παιδοψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Επισημαίνει ότι η κύρια αιτία αυτής της τραγικής κατάστασης είναι ο εθισμός των παιδιών στις οθόνες και τα social media.

«Την τελευταία χρονιά ήταν 570 που ήρθαν είτε με αυτοκτονικό ιδεασμό είτε με αυτοτραυματισμό ή επηρεασμένα από bullying και το πρόβλημα όσο περνάνε τα χρόνια, από ό,τι φαίνεται, μεγαλώνει», ανέφερε σε χθεσινή (10.12.2024) της συνέντευξη στο Realfm 97,8, η Χαρίκλεια Μπαρμπαρέσου, τονίζοντας ότι πολλά από τα παιδιά είναι θύματα bullying, κυρίως κορίτσια, που το υφίστανται από τους συμμαθητές τους μέσω των social media.

«Κάποτε μιλάγαμε για ηλικίες 14-15, τώρα το φαινόμενο έχει αρχίσει από τα 12. Η πλειονότητα είναι κορίτσια», τόνισε η διευθύντρια της ΜΕΘ του Παίδων «Αγία Σοφία».

Η κ. Μπαρμπαρέσου τονίζει την ανάγκη για άμεση δράση και προτείνει αυστηρότερο έλεγχο στην πρόσβαση των παιδιών στο διαδίκτυο. «Ένα μικρό παιδάκι δεν μπορεί να έχει ανεξέλεγκτη πρόσβαση στο διαδίκτυο και στα social media. Μέχρι να ωριμάσει, να έχει έναν έλεγχο», επισημαίνει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κώστας Μπακογιάννης για την αποφυλάκιση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου: Αναρωτιόμουν αν τον πετύχω στον δρόμο, τι θα κάνω
«Έχει καταδικαστεί ισόβια 17 φορές αλλά εξέτισε 1,5 χρονο για κάθε δολοφονία Το θεωρούμε αυτό δικαιοσύνη; Εμένα με ξεπερνάει» ανέφερε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων
Αλέξανδρος Γιωτόπουλος
Μεγάλωσε η αίθουσα της δίκης για τα Τέμπη, αυξήθηκαν κατά 100 οι θέσεις - Όλα έτοιμα για την επανέναρξη της Τετάρτης
Το υπουργείο Δικαιοσύνης προχώρησε σε παρεμβάσεις στην αίθουσα του «Γαιόπολις» του συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την ομαλή διεξαγωγή της δίκης των Τεμπών
Δίκη για Τέμπη
Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και νότια
Η θερμοκρασία θα φτάσει στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα τους 22 με 23 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 24 με 26 και κατά τόπους στα δυτικά τους 27 βαθμούς Κελσίου
καιρός