Ελλάδα

Σωματεία Εργαζομένων ΕΚΑΒ: Αυτοί που μας χειροκροτούσαν τώρα μας πετούν στο δρόμο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ για την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή εργασίας και «πάγωμα» μισθών στους ανεμβολίαστους για τον κορονοϊό.

Όπως δήλωσε στο GRTimes, ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ , Αναστάσιος Γιάνναρης, αύριο (2/9) οι εργαζόμενοι προχωρούν σε στάση εργασίας από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11.

«Δεν έχουμε την παραμικρή εικόνα για το πόσοι έχουν εμβολιαστεί και πόσοι όχι, για το πόσοι θα βγουν σε αναστολή και πόσοι όχι και για να είμαι ειλικρινής δεν θέλουμε και να το μάθουμε. Εμείς δεν μπαίνουμε στην διαδικασία τέτοιων διαχωρισμών και όσο περνάει από το χέρι μας αυτό θα μείνει έτσι. Δεν θέλουμε κανένας να μείνει χωρίς δουλειά» ανέφερε στο GRTimes ο κ. Γιάνναρης.

Επίσης πρόσθεσε ότι «από την αρχή της πανδημίας, το προσωπικό του ΕΚΑΒ ανταποκρίθηκε με όλες του τις δυνάμεις στις ανάγκες των καιρών και χωρίς άδειες προσπάθησε ανταποκριθεί. Βοηθήσαμε τον κόσμο, τρέξαμε σε όλα τα περιστατικά, χωρίς να λογαριάζουμε κίνδυνο ή όχι και εισπράξαμε ευχαριστώ και χειροκροτήματα. Σήμερα αυτοί που μέχρι πρότινος μας χειροκροτούσαν πετάνε κόσμο στο δρόμο και τον στέλνουν σπίτι του χωρίς δουλειά. Αυτό είναι αδικία».

Όσο για το πως θα δουλέψει τοπ ΕΚΑΒ κατά την 4ωρη στάση εργασίας ανέφερε πως «έχει οριστεί προσωπικό ασφαλείας. Πάντα ο πρωταρχικός μας στόχος ήταν, είναι και θα είναι η ασφάλεια του πολίτη. Αυτή είναι που προέχει. Γι’ αυτό και αύριο θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας, προκειμένου να μην στερηθεί κανένας άνθρωπος της βοήθειά μας, εφόσον χρειαστεί».

Αύριο (2/9) συνεδριάζει το Σωματείο Εργαζομένων της Θεσσαλονίκης

Την ίδια ώρα αύριο (2/9) συνεδριάζει και το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ – 2 Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πάρει αποφάσεις για το πως θα κινηθεί από εδώ και πέρα.

«Θα κινηθούμε στο ίδιο πλαίσιο. Θα διαπιστώσουμε την κατάσταση έτσι όπως αυτή θα ξεκαθαρίσει μέχρι αύριο, να δούμε πόσοι είναι αυτοί που προβλέπεται να βγουν σε αναστολή εργασίας και εν συνεχεία ενδεχομένως να προχωρήσουμε σε στάσεις εργασίας» ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ, της Θεσσαλονίκης, Μάκης Δεβελόγλου.



Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η μαρτυρία του προέδρου του χωριού στην Καρδίτσα για την επίθεση του ιερέα - «Είπε κουμάντο κάνω εγώ και έφαγα μπουνιά»
Ο πρόεδρος του Νεοχωρίου περιγράφει καρέ καρέ τα όσα έγιναν έξω από την εκκλησία το πρωί της Κυριακής (19.07.2026) και πώς ο ίδιος κατέληξε στο έδαφος από την επίθεση του ιερέα
Ο πρόεδρος της κοινότητας στο έδαφος
Απολογείται ο 27χρονος για τη δολοφονική επίθεση στη Βάγια Νέστορα - Το επίμαχο διαμέρισμα και το πλούσιο παρελθόν του
Ο 27χρονος, που είναι γνωστός στις διωκτικές υπηρεσίες και φέρεται να κινείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, είχε συλληφθεί το πρωί της περασμένης Πέμπτης
Πυρκαγιά μετά απο επίθεση με γκαζάκια τα ξημερώματα της Δευτέρας σε αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη σε κατοικίες στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Τετάρτη 1 Ιουλίου 2026  (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Τριήμερος καύσωνας με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 43 βαθμούς Κελσίου - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών
Από την Πέμπτη αναμένεται σταδιακή υποχώρηση της έντασης του καύσωνα - Η θερμική καταπόνηση δεν προβλέπεται να λάβει ακραίες διαστάσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
παραλια