Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Σωματείο Ειδικών Φρουρών: Μετακινούνται 100 άνδρες της ΔΙ.ΑΣ σε άλλη υπηρεσία

Σωματείο Ειδικών Φρουρών: Μετακινούνται 100 άνδρες της ΔΙ.ΑΣ σε άλλη υπηρεσία
Φωτογραφία αρχείου

Επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απέστειλε το Σωματείο Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής ( Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α) με την οποία διαμαρτύρεται και ζητάει να ανακληθεί η μετακίνηση 100 αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ για την κάλυψη αναγκών σε άλλη υπηρεσία.

Όπως καταγγέλλει το σωματείο όλα ξεκίνησαν μετά από εσωτερική διαταγή που εξεδόθη από τη διεύθυνση της Άμεσης Δράσης. «Αποτελεί έκπληξη το γεγονός της αφαίμαξης της ΔΙ.ΑΣ ως προς το χρόνο της απόφασης, με εμφανή τα “σημάδια” έκρηξης της εγκληματικότητας, αλλά κυρίως της παραβίασης αυτής καθεαυτής της απόφασης του πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος με την ανάληψη των καθηκόντων του προσέλαβε 1.500 Ειδικούς Φρουρούς για να την παραδώσει στην κοινωνία άρτια και αποτελεσματική!», αναφέρει το Σωματείο Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής στην επιστολή που έστειλε με αποδέκτες τον υπουργό, τον υφυπουργό, τον γενικό γραμματέα δημόσιας τάξης, τον αρχηγό της ΕΛ. ΑΣ, τη ΓΑΔΑ και τη διεύθυνση της Άμεσης Δράσης.

Και συνεχίζοντας τονίζει: «Η στέρηση 100 ανδρών ή γυναικών από την ΔΙ.ΑΣ στερεί την αστυνόμευση από μεγάλο τμήμα της Αττικής σε βαθμό που, με τον ίδιο αριθμό αστυνομικών , αστυνομεύεται η περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα μέχρι την Ομόνοια! Αντί να εξοικονομήσουμε αστυνομικούς από πολυάριθμα “πάρεργα” και τις στατικές φυλάξεις στόχων από περιπολικά και μοτοσικλέτες της Άμεσης Δράσης, επιλέχθηκε η εύκολη και ζημιογόνος λύση της στέρησης της κοινωνίας από μονάδες αστυνομικές που μέχρι σήμερα λειτουργούν στο πλευρό του πολίτη. Σημειώνουμε, ότι με πρόχειρα στοιχεία, ήδη η ΔΙ.ΑΣ έχει αποδυναμωθεί έως στο 1/3 του αριθμού της τελευταίας πρόσληψης και ενίσχυσης της. Θα επανέλθουμε με επίσημα στοιχεία με τον ακριβή αριθμό διάθεσης τους και σε ποια καθήκοντα! Προφανώς ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτρης Θεοδωρικάκος σύμφωνα και με τις δημόσιες τοποθετήσεις του για ενίσχυση της αστυνόμευσης των απλών πολιτών, δεν πρεσβεύει τον ακρωτηριασμό της ΔΙ.ΑΣ και συνάμα τον ακρωτηριασμό της δημόσιας κοινωνικής ασφάλειας, δεν θα δεχθεί να υλοποιηθεί η απαράδεκτη διαταγή, αναμένοντας άμεση αντίδραση!».

Τέλος στην επιστολή που υπογράφεται από τον πρόεδρο του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α, Βασίλη Ντούμα και το Γενικό Γραμματέα Ευστράτιο Μαυροειδάκο αναφέρονται τα εξής: «Προφανώς ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτρης Θεοδωρικάκος σύμφωνα και με τις δημόσιες τοποθετήσεις του για ενίσχυση της αστυνόμευσης των απλών πολιτών, δεν πρεσβεύει τον ακρωτηριασμό της ΔΙ.ΑΣ και συνάμα τον ακρωτηριασμό της δημόσιας κοινωνικής ασφάλειας, δεν θα δεχθεί να υλοποιηθεί η απαράδεκτη διαταγή, αναμένοντας άμεση αντίδραση. Ειδικότερα, καλούμε και τον κ. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να διατηρήσει και να ενισχύσει την υπηρεσιακή και επιχειρησιακή αρτιότητα των μάχιμων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, διότι διαφορετικά διακυβεύεται το αγαθό της ασφάλειας, των πολιτών, διακυβεύεται η σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών και καταργείται ο πολιτειακός σχεδιασμός όπως δια στόματος και πράξεως του Πρωθυπουργού υποστηρίχθηκε, ιδιαίτερα όταν όλα αυτά συμβαίνουν σε μια πολύ δύσκολη περίοδο έξαρσης του εγκλήματος».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις