Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Σώθηκαν από θαύμα οι μαθητές του σχολείου στο Δαμάσι – «Δοξάζουμε τον Θεό που δεν θρηνήσαμε ζωές»

Σώθηκαν από θαύμα οι μαθητές του σχολείου στο Δαμάσι – «Δοξάζουμε τον Θεό που δεν θρηνήσαμε ζωές»
Larissanet

«Δοξάζουμε τον Θεό που δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές από τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός στο σχολείο», λέει στο newsit.gr, o Δήμαρχος του Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας. Βρίσκεται έξω από το δημοτικό σχολείο του χωρίου Δαμασίου το οποίο έχει υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές.

Τα 6 Ρίχτερ που χτύπησαν την Ελασσόνα και τον Τύρναβο σκόρπισαν τον τρόμο στους κατοίκους της περιοχής, έθεσαν τους σεισμολόγους σε κατάσταση επιφυλακής και προκάλεσαν καταστροφές σε κτίρια αλλά και τραυματισμούς κατοίκων.

Μεγάλες ζημιές εντοπίζονται στο χωριό Δαμάσι όπου έξι σπίτια κατέρρευσαν και δύο κάτοικοι τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφριά.

Click4more: Ζημιές σε 30 σπίτια στο Μεσοχώρι από τα 6 ρίχτερ – Έξι απεγκλωβισμοί – Πολιτική Προστασία: «Δεν περιμένουμε μεγάλο σεισμό»

Το ισχυρότερο σοκ όμως για όλους ήρθε όταν αντίκρισαν τις καταστροφές που άφησε πίσω του ο Εγκέλαδος στο δημοτικό σχολείο του χωριού.

«Ευχαριστώ τους δασκάλους που έβγαλαν ζωντανά τα παιδιά μέσα από το σχολείο. Την ώρα της ισχυρής σεισμικής δόνησης στο κτίριο βρίσκονταν 63 μαθητές και οι εκπαιδευτικοί», λέει στο newsit.gr, o Δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας και προσθέτει: «Οι δάσκαλοι αμέσως είπαν στα παιδιά να μπουν κάτω από τα θρανία για να προστατευτούν, ενώ όταν σταμάτησε ο σεισμός συντεταγμένα τα έβγαλαν έξω από το κτίριο το οποίο έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές. Δοξάζουμε τον Θεό που δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές στο σχολείο».

Από τις καταρρεύσεις των έξι σπιτιών στο χωριό Δαμάσι, τα καλώδια που ηλεκτροδοτούσαν τα συγκεκριμένα σπίτια έχουν πέσει το έδαφος με αποτέλεσμα να εγκυμονούν κινδύνους για τους κατοίκους του χωριού.

Έτσι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα στο χωριό του νομού της Λάρισας θα φτάσουν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να κόψουν τα καλώδια και να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης / φωτογραφίες: Larissanet

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις