Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Σοβαρές καταγγελίες από επιβάτη της πτήσης από το Κατάρ που είναι επί μέρες σε καραντίνα σε ξενοδοχείο

Σοβαρές καταγγελίες από επιβάτη της πτήσης από το Κατάρ που είναι επί μέρες σε καραντίνα σε ξενοδοχείο

Σοβαρές καταγγελίες γίνονται μέσω του newsit.gr από μια επιβάτη της πτήσης από το Κατάρ που είναι για 9η ημέρα στο ξενοδοχείο καραντίνας στην Αθήνα. Η νεαρή γυναίκα περιγράφει στο newsit.gr και την Μάγδα Τσέγκου όλα όσα έχει ζήσει μέχρι σήμερα κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο ξενοδοχείο, αλλά και τον τρόπο που χειρίστηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες το συγκεκριμένο γκρουπ επιβατών που βρέθηκαν αρνητικοί στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο για όλους όσους εισέρχονται στη χώρα αεροπορικώς, μεταφέρονται μετά τον έλεγχο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπου και παραμένουν οι θετικοί για 14 ημέρες και οι αρνητικοί για 7 ημέρες μέσα στο ξενοδοχείο και χωρίς επαφές. Οι αρνητικοί επαναλαμβάνουν το τεστ την 8η ημέρα και αναλόγως παραμένουν ή φεύγουν.
Αυτά σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Η πραγματικότητα όμως, δεν είναι έτσι για τους επιβάτες που βρέθηκαν αρνητικοί στην συγκεκριμένη πτήση, καθώς παραμένουν στο ξενοδοχείο για 9η ημέρα χωρίς ειδοποίηση για τα αποτελέσματα στα επαναληπτικά τεστ στα οποία υποβλήθηκαν.

Η γυναίκα περιγράφει τόσο την ελλειπή ενημέρωση από τις αρχές όσο και τις συνθήκες μέσα στις οποίες ζουν οι άνθρωποι που φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο.

Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την Κυριακή για το πότε θα γίνει ο επανέλεγχος

«Εγώ είμαι μία από τους επιβάτες που πετούσαν στην πτήση 1 Ιουνίου από Ντόχα για Αθήνα, στην οποία πτήση ανιχνεύτηκαν 12 θετικά κρούσματα και είμαστε όλοι υποχρεωτικά από την Τρίτη το απόγευμα που βγήκαν τα αποτελέσματα, σε καραντίνα υποχρεωτική και μας ανακοίνωσαν από την Πολιτική Προστασία, την επόμενη μέρα, ότι πρέπει όλοι να μείνουμε σε αυτή την καραντίνα», λέει η γυναίκα.

Και συνεχίζει: «Και μετά από 5 ημέρες, δηλαδή το Σάββατο το απόγευμα, θα έρχονταν να μας κάνουν τον επανέλεγχο. Το Σάββατο απόγευμα δεν ήρθε κανείς. Η Κυριακή έφτασε και δεν ήρθε κανείς και δεν υπήρχε καμία ενημέρωση για το πότε θα γίνει ο επανέλεγχος, με αποτέλεσμα, να έχει φτάσει Δευτέρα, να έχει παρέλθει το 7ημερο της υποχρεωτικής καραντίνας και να μην υπάρχει καμία ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία για το πότε θα έρθει το κλιμάκιο να μας ελέγξει».

Κάποιοι έφυγαν ήδη…

«Κάποιος κόσμος», λέει η γυναίκα, «έχει φύγει με την δική του βούληση γιατί έχει παρέλθει το 7ημερο. Υπάρχει κόσμος, ο οποίος περίμενε το κλιμάκιο, το οποίο ήρθε τελικά τη Δευτέρα το μεσημέρι και μας έκανε το τεστ. Κάποιοι έφυγαν μετά το τεστ και πήγαν σε μία διεύθυνση που δήλωσαν και ούτε καν είπαν ότι «εγώ παιδιά θα περιμένω για τα αποτελέσματα εκεί». Και υπάρχει κόσμος, η τρίτη κατηγορία στην οποία ανήκω εγώ, στην οποία είμαστε 9η ημέρα καραντίνα με δική μας βούληση και ευθύνη για να μην μολύνουμε τους ανθρώπους μας σε περίπτωση που είμαστε θετικοί, και περιμένουμε να βγουν τα αποτελέσματα, τα οποία όμως, από ότι ακούμε από την Πολιτική Προστασία, δεν έχουν ιδέα πότε θα βγουν και υπάρχει περίπτωση να μείνουμε και 10 και 11 και 12 ημέρες καραντίνας, ενώ είμαστε αρνητικοί».

Ούτε ο εκπρόσωπος της Πολιτικής προστασίας που έρχεται στο ξενοδοχείο έχει καμία ενημέρωση

«Ο κόσμος προσπαθεί να επικοινωνήσει με την Πολιτική Προστασία. Υπάρχει υποτίθεται κάποιος εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας, καθημερινά στο ξενοδοχείο μας, ο οποίος από ότι έχουμε καταλάβει πρέπει να πηγαίνει και σε άλλα ξενοδοχεία και δεν είναι παρών στο ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα να μην έχουμε την απαραίτητη ενημέρωση, τη στιγμή που τη χρειαζόμαστε, αλλά και όταν ο εκπρόσωπος είναι στο ξενοδοχείο ο ίδιος να μην έχει καμία πληροφόρηση από τους ανωτέρους του, με αποτέλεσμα να μην παρέχει καμία ενημέρωση στον κόσμο για το τι γίνεται».

Δεν υπάρχει συντονισμός  ΕΟΔΥ και Αστυνομίας

Η καταγγέλλουσα γυναίκα επιβάτης λέει ακόμα: «Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, υπάρχει μία ανεπάρκεια τρομερή στον χειρισμό και αυτό που μας λένε από την πολιτική προστασία, είναι ότι “νόμιμα μπορείτε να φύγετε, αλλά είναι στο δικό σας χέρι το τι θα κάνετε και είναι στο φιλότιμο του καθενός το αν θα φύγει ή αν θα μείνει”. Αλλά η βοήθεια της πολιτικής προστασίας είναι ανύπαρκτη, ενώ σε ατομικό επίπεδο τα παιδιά προσπαθούν, όταν βρίσκονται οι εκπρόσωποι εδώ κάνουν τα αδύνατα, δυνατά μας εξυπηρετήσουν, δυστυχώς, από τους ανωτέρους τους δεν παίρνουν την απαραίτητη πληροφόρηση και δυστυχώς ο συντονισμός ΕΟΔΥ και Αστυνομίας είναι ανεπαρκής. Δεν υπάρχει κανένας συντονισμός».

Δεν υπάρχει καθαριότητα στα δωμάτια για 9 ημέρες

Η γυναίκα στην αφήγηση – ποταμό περιγράφει ακόμα πως ζει όλες αυτές τις ημέρες στο ξενοδοχείο καραντίνας. Λέει: «Είμαστε σε μία συνθήκη, σε κάποια δωμάτια απομονωμένοι, χωρίς παροχή καθαριότητας για 9η ημέρα, πρέπει από δική μας πρωτοβουλία να καθαρίσουμε τα δωμάτιά μας, τρώμε ένα φαγητό το οποίο είναι βιομηχανοποιημένο και προσπαθούμε να κάνουμε υπομονή και να δούμε επιτέλους, αν τα αποτελέσματά μας είναι αρνητικά, να ηρεμήσουμε και να πάμε πίσω στις οικογένειές μας. Εννέα ημέρες δεν έχει έρθει καθαρίστρια. Είμαστε μόνοι μέσα στο δωμάτιο και γίνεται από δική μας πρωτοβουλία μία προσπάθεια και όποιος θέλει να καθαρίσει από δική του πρωτοβουλία το δωμάτιό του, ζητάει καθαριστικά και καθαρίζουμε το δωμάτιό μας μόνοι μας. Μπορεί επειδή φοβούνται ότι ίσως είναι κάποιος θετικός. Και εγώ δεν το καταλαβαίνω».

Ο χειρισμός είναι κάτι παραπάνω από ανεπαρκής

«Θέλω να καταθέσω με βάση τη δική μου εμπειρία, ότι αυτό που γίνεται από την πλευρά της κυβέρνησης και της πολιτικής προστασίας, είναι εντελώς ανεπαρκές, είναι επικίνδυνο και φανταστείτε τι έχει να γίνει σε λίγες ημέρες που θα ανοίξουν τα σύνορα και οι πτήσεις με τέτοιο ανεπαρκή χειρισμό, φανταστείτε πόσο πολύ έχει να ξεφύγει η κατάσταση. Εάν δεν έχει ξεφύγει ήδη. Είναι δυστυχώς ο χειρισμός, κάτι παραπάνω από ανεπαρκής. Δεν υπάρχει χειρισμός. Δυστυχώς. Στο επιχειρησιακό κομμάτι έχει αποτύχει παταγωδώς αυτό το εγχείρημα. Είναι η προσωπική μου γνώμη.»

Επιβάτες έφυγαν μετά από την 7η ημέρα, χωρίς δεύτερο τεστ

Τέλος η γυναίκα επαναλαμβάνει αυτό το οποίο ακούγεται τρομακτικό. Λέει για όσους φεύγουν χωρίς να τους σταματήσει κανείς: «Και από την πλευρά του κόσμου και αυτό που γίνεται, μπορεί νόμιμα να έχουν κάθε δικαίωμα να φύγουν, αλλά και από την άλλη, είναι επικίνδυνο γιατί δεν έχουν τεσταριστεί τόσοι άνθρωποι που υποτίθεται ότι θα γινόταν ο επανέλεγχος. Δεν έχουν γίνει τα δεύτερα τεστ και έχει φύγει ο κόσμος και δεν τους σταματάει κανένας γιατί δεν μπορούν να τους σταματήσουν. Η απόφαση της Κυβέρνησης λέει ότι μετά τις 7 ημέρες εφόσον έχεις ανιχνευτεί αρνητικός, μπορείς να βγεις από την καραντίνα, οπότε υπάρχει κόσμος που ακολουθεί αυτή τη λογική. Με κίνδυνο να είναι θετικός. Και δυστυχώς ο κόσμος αυτός, ενώ ζητούσε ενημέρωση δεν του παρείχαν την κατάλληλη ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία και έχει φύγει».

Ακούστε όλη την μαρτυρία

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις