Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Σπέτσες: Ένα μαγευτικό Σαββατοκύριακο στο νησί της Μπουμπουλίνας

Σπέτσες: Ένα μαγευτικό Σαββατοκύριακο στο νησί της Μπουμπουλίνας

Οι Σπέτσες είναι εκείνο το νησί, που σου έρχεται πρώτο στο μυαλό, όταν πας να ψάξεις για συνώνυμο της λέξης αρχοντιά.

Άκρως σαγηνευτικά τοπία, μοναδικές παραλίες και αριστοτεχνική αρχιτεκτονική, συνθέτουν το τοπίο του κοσμοπολίτικου αυτού νησιού του Αργοσαρωνικού, που η ομορφιά του έρχεται σε πλήρη αναλογία με την ιστορία που κουβαλάει.

Μια κοντινή απόδραση για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όπως και αυτό εδώ το κείμενο, θα σε πείσουν. Πάμε λοιπόν να περπατήσουμε, εφόσον τα αυτοκίνητα απαγορεύονται, στο μοναδικό νησί των Σπετσών….

Φτάνοντας στον υπέροχο τόπο των Σπετσών, το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσεις είναι το λιμάνι της Ντάπιας, με το παλαιό του πυροβολείο να στέκει ακόμα στη θέση του, μάρτυρας των συγκεντρώσεων των οπλαρχηγών της επανάστασης, που φιλοξενούσε στην εποχή του.

Περπάτησε το από άκρη σε άκρη για να θαυμάσεις την ομορφιά των κτισμάτων, τα οποία το κοσμούν, προσφέροντας απλόχερα τη νεοκλασική τους αύρα στο σκηνικό.

Κινήσου προς το αρχοντικό του Σωτηρίου Ανάργυρου, του πάλαι ποτέ δημαρχείου, για να δεις το μέρος που έζησε ένας άνθρωπος που πρόσφερε αφειδώς τις ευεργεσίες του στο νησί.

Το σημείο σταθμός στο ταξίδι σου αυτό όμως δεν θα μπορούσε παρά να είναι το αρχοντικό της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας της ηγετικής γυναικείας μορφής του 1821. Λειτουργώντας πια ως μουσείο θα το βρεις στην πλατεία Πευκάκια, όπου θα μπορέσεις να θαυμάσεις προσωπικά αντικείμενα και κειμήλια αυτής της εμβληματικής ιστορικής προσωπικότητας.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις