Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Στα 1.700 σήμερα τα κρούσματα – Θα ξεπεράσουν τα 2.000 έως την Παρασκευή

Στα 1.700 σήμερα τα κρούσματα – Θα ξεπεράσουν τα 2.000 έως την Παρασκευή

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου με Τσιόδρα, Χαρδαλιά, Κικίλια και Αρκουμανέα. Τα μέτρα αποφασίζονται σήμερα και θα ισχύσουν από αύριο. Αναμένεται να ανακοινωθούν είτε με διάγγελμα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, είτε με ανακοινώσεις από κυβερνητικό αξιωματούχο.

Το lockdown είναι εδώ και είναι ζήτημα χρόνου. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου με την συμμετοχή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, του Νίκου Χαρδαλιά αλλά και του Προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα θα έχουμε ανακοινώσεις. 

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση χθες ενώ ήταν στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr τα κρούσματα σήμερα αναμένεται να «αγγίξουν» τα 1.700 και έως την Παρασκευή θα είναι 2.000!

Την ίδια στιγμή, μαθηματικά μοντέλα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης προβλέπουν 2.500 ημερήσια κρούσματα στη χώρα μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου. Αν αυτά τα κρούσματα είναι διάσπαρτα σε όλη την Επικράτεια πιθανότατα δεν θα επιβαρυνθεί ιδιαίτερα το ΕΣΥ, όπως λένε. Αν όμως, εντοπίζεται η μεγαλύτερη πλειοψηφία στην Αττική, τότε το lockdown είναι αναπόφευκτο. Ταυτόχρονα τα ίδια μοντέλα διαβλέπουν εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, αν και όχι σε τόσο κάθετη πορεία όση εντοπίστηκε στο δεύτερο κύμα. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τα ενεργά κρούσματα στην Αττική είναι σήμερα 50 με 60 χιλιάδες.

Click4More Γιατί είναι αναπόφευκτο το ολικό lockdown – Ασφυκτική η πίεση στο ΕΣΥ!

Οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι τα μέτρα θα ανακοινωθούν σήμερα και η εφαρμογή τους θα ξεκινήσει από αύριο Τετάρτη 10/02/2021. 

Έτσι, αν ανακοινωθεί ολικό lockdown στην Αττική θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 2 με 3 εβδομάδες και αν είναι στα πρότυπα του Μαρτίου θα περιλαμβάνει: 

Κλείσιμο σχολείων 

Κλείσιμο Λιανεμπορίου

Αύξηση της τηλεργασίας όπου είναι εφικτό σε όποια επιχείρηση λειτουργεί 

Σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, ηλεκτρονικά καταστήματα και υπό προϋποθέσεις, τα καταστήματα οπτικών/βαρηκοΐας θα μείνουν ανοικτά αλλά θα πωλούν μόνο είδη πρώτης ανάγκης 

Κατά συνέπεια δεν θα ισχύουν όσα είχαν ανακοινωθεί περί λειτουργίας των λαϊκών αγορών το επόμενο Σάββατο. 

Επίσης: κανονικά θα λειτουργήσουν τα “delivery“ και τα “take away”.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις