Ελλάδα

Στα “κάγκελα” οι δικηγόροι με τον ΕΦΚΑ!

Επιστολή απέστειλαν οι δικηγόροι, μέσω του προέδρου του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσού, στον Διοικητή του ΕΦΚΑ, σχετικά με το ζήτημα της παράνομης διεύρυνσης της βάσης υπολογισμού ασφαλιστικών εισφορών.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές που καλούνται να καταβάλουν και… το δείχνουν. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, απέστειλε επιστολή στον διοικητή του ΕΦΚΑ για το θέμα.

Μια επιστολή, μάλιστα, η οποία εστάλη μια ημέρα πριν την συνάντηση των δύο πλευρών.

Αυτά λένε οι δικηγόροι στην επιστολή προς τον ΕΦΚΑ

“Ενόψει της αυριανής συνάντησης των Προέδρων του ΔΣΑ, του ΤΕΕ και του ΟΕΕ με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, Αθανάσιο Μπακαλέξη, ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, έστειλε σήμερα επιστολή με αντικείμενο τον εσφαλμένο υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Συγκεκριμένα, ενώ σύμφωνα με το άρθρο 58 ν. 4472/2017 και την ΥΑ 25599/1453/2017 η βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών το 2018 προσαυξάνεται με το 85% των καταβλητέων ασφαλιστικών εισφορών του προηγούμενου έτους, δηλ. του 2017, οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ υπέπεσαν σε διπλό ατόπημα:

α) Συνυπολόγισαν το σύνολο των εισφορών που πράγματι κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι. Έτσι, συνυπολογίστηκαν οι τυχόν καταβληθείσες εισφορές προηγουμένων ετών, οι τυχόν υψηλότερες των νομίμων ασφαλιστικές εισφορές που καταβλήθηκαν αχρεωστήτως, ποσά από δόσεις ρύθμισης, ποσά για αναγνώριση χρόνου κ.λπ.. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις διογκώνεται παράνομα η ασφαλιστική οφειλή του 2018.

β)  Έθεσαν παρανόμως ως βάση υπολογισμού τις εισφορές που καταβλήθηκαν το έτος 2016, ενώ ως βάση υπολογισμού έπρεπε να τεθούν οι καταβλητέες εισφορές το 2017. Τούτο δε, παρόλο που ο ΕΦΚΑ διαθέτει τα στοιχεία των καταβλητέων ασφαλιστικών εισφορών 2017 (οι οποίες υπολογίζονται κατά τον νέο ν. 4387/2016).

Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ με την επιστολή του ζητεί την άμεση ρύθμιση του θέματος που ταλαιπωρεί εκατοντάδες συναδέλφους, ώστε να αποφευχθεί η μη νόμιμη οικονομική τους επιβάρυνση“.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νέα δεδομένα στη διπλή δολοφονία στο Αίγιο: To dna έκπληξη στα νύχια της 54χρονης και το θρίλερ με την πυρίτιδα
Δεν υπήρχαν αποτυπώματα του στο φλόμπερ, δεν ανιχνεύθηκε αίμα στα ρούχα του Ιταλού, ενώ δεν υπάρχει dna της άτυχης γυναίκας στα νύχια του αλλά ούτε και γενετικό υλικό του φερόμενου δράστη στα νύχια της 54χρονης
Αίγιο: To dna έκπληξη στα νύχια της 54χρονης, το θρίλερ με την πυρίτιδα και τα νέα δεδομένα στη διπλή δολοφονία
ΕΛΚΕΘΕ για λαγοκέφαλους: Συστήνουμε ψυχραιμία και προσοχή – Δεν τους πλησιάζουμε και δεν τους τρώμε
«Τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζονται στα social media περιστατικά επιθέσεων λαγοκέφαλου σε λουόμενους, τα οποία αφενός δεν επιβεβαιώνονται, αφετέρου πυροδοτούν αίσθημα ανασφάλειας και φόβου
Το ψάρι λαγοκέφαλος (Lagocephalus sceleratus)
Αλεξία Μπακογιάννη: Περπατάω στον δρόμο με τα παιδιά μου και βλέπω απέναντί μου τον Γιωτόπουλο ή τον Κουφοντίνα, τι θα πρέπει να κάνω;
«Κανείς δεν μπορεί να νιώσει την απελπισία και την απόγνωση που αισθάνονται οι συγγενείς των θυμάτων. Κανείς δεν μπορεί να έρθει στη θέση μας»
Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος
45