Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Στα Πετράλωνα το 6ο πάρκο «τσέπης» της Αθήνας

Στα Πετράλωνα το 6ο πάρκο «τσέπης» της Αθήνας
ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το έκτο πάρκο «τσέπης» απέκτησε η Αθήνα. Το νέο πάρκο «τσέπης» έκτασης 160 τ.μ, βρίσκεται στα Πετράλωνα, στον πεζόδρομο Δημ. Παυλίδη.

Το πάρκο «τσέπης» έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου», με τη συμβολή εταιριών και την επιμέλεια της Οργάνωσης ΓΗ.

«Με έμφαση στον βιοκλιματικό σχεδιασμό και λαμβάνοντας υπόψη τη χρήση του πεζόδρομου, το νέο αειφόρο «pocket park» οριοθετήθηκε με φυτεύσεις σε μοντέρνες γεωμετρικές χαράξεις» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Επίσης κατά μήκος του πεζόδρομου φυτεύτηκαν νέα, ψηλά και αειθαλή δέντρα, κατάλληλα για τις τοπικές μικροκλιματικές συνθήκες, τα οποία προσφέρουν φυσική σκίαση για την πιο ευχάριστη παραμονή των επισκεπτών μέσα στο πάρκο.

ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ/STR

Σύμφωνα με το δήμο, «συνολικά φυτεύτηκαν 6 δέντρα, 276 θάμνοι και 200 φυτά, εικόνα που αναβαθμίζει το πάρκο αισθητικά και οικολογικά. Παράλληλα, ο αστικός εξοπλισμός στον χώρο ανανεώθηκε με την τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων, κάδων ανακύκλωσης και ειδικών κάδων για την ανακύκλωση αποτσίγαρων, ενώ ενισχύθηκε και ο φωτισμός με αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα». «Σήμερα, στα Κάτω Πετράλωνα, κάνουμε ένα ακόμη βήμα για να φτάσουμε στον στόχο μας, που είναι να έχουμε συγκροτήσει μέχρι το τέλος του χρόνου ένα δίκτυο από δέκα νέα pocket parks σε όλη την Αθήνα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις